ZTE FC – Cigánd SE 2-1 (1-0)

2016.11.06 18:56

Kiszenvedett győzelem Bobál duplájával / A harcos vendégcsapat gyönyörű góllal egyenlített, de a ZTE-nek is volt válasza                                 

A Merkantil Bank NB II 16. fordulójában együttesünk a forduló előtt 19. helyen szerénykedő Cigándot fogadta. Csató Sándor együttese mezőnyfölényben játszott az első percekben, de a gyilkos ösztön, az átütőerő még hiányzott. A 4. percben Bobál fejesét mentették szögletre a vendégek, a 15. minutumban pedig Popescu lövését hatástalanította Szappanos. Húsz perc kellett vezető gólunkhoz: történt, hogy egy középre belőtt labdánál nem tudtak felszabadítani, Bobál pedig úgy tudott beleérni a labdába, hogy az átcsorogjon a gólvonalon, 1-0.

A második játékrész már több eseményt tartogatott számunkra. Az 54. percben Szappanos majdnem bevédett egy lövést, a 61.-ben Balogh beadását Angyal nem sokkal fejelte mellé. A 67. minutumban Roszel szűk harminc méterről egy átvétel után ragasztott nagy gólt kapunkba, de volt válaszunk: kilenc perccel később Jakab szabadrúgását Bobál bólintotta a hálóba. Ha a 77. percben Forgács bombája beakad, előbb eldőlhetett volna a három pont sorsa, illetve a 90. percben a frissen beállt Ágoston Donát is ajtó-ablak helyzetbe került, de Egyed kapus védett. A hosszabbításban még izgulhattunk, a végén Szappanosnak egy szöglet után fejesre kellett leérnie, de a legfontosabb, a három pont megszerzése sikerült.


Csapatunk teljesítette a célkitűzést, hat pontot „hozott” a SZEOL és a Cigánd elleni meccseken, így előkelő pozícióból várja a válogatott szünet utáni folytatást. A bajnokság mai fordulójának többi találkozójáról holnapi rovatunkban olvashatnak.

A találkozóról készített képeinket ITT, a játékos osztályozást kedd 20 óráig IDE KATTINTVA érhetik el.

ZTE FC – Cigánd SE 2-1 (1-0)
ZTE FC: Szappanos – Kretz, Króner, Forgács, Deutsch – Hegedűs (Gottfried, 70.), Patvaros – Babati, Jakab (Ágoston, 90.) – Daru (Sundas, 59.), Bobál
Cigánd SE: Egyed – Varga , Raducu, Csicsvári, Baksa (Kasza, 57.)– Popescu, Sergiu, Balogh A. (Kinczel, 72.), Molnár – Angyal, Katona (Roszel, 66.)
Góllövők: Bobál (20., 72.) ill. Roszel (67.)
Sárga lap: Patvaros (17.), Bobál (74.)
Piros lap: Csicsvári (85. – második sárga lap után) 

Hajrá ZTE!