XXI. századi a megújult ZTE Aréna - beszámoló és képek

2016.12.09 18:38

A stadiont és a hátsó pályákat végigjárva mutatjuk be a változásokat / Minden igényt kielégít a felnőttek öltözője                                              

2016 végére gyakorlatilag teljesen befejeződik a ZTE Aréna „megújulása” és felújítása. A létesítmények készen vannak, a déli lelátó alatti öltözők, irodák és egyéb helyiségek már csak a beköltözésre várnak. A mai délután folyamán Ágoston Zoltán vezérigazgató jóvoltából végignézhettük a helyszíneket, az alábbiakban pedig olvasóinknak is képet adunk a kissé átalakult ZTE Arénáról. 

Kezdjük az alap különbséggel: januártól a klub munkatársai, azaz a vezetőség, a játékosok, az edzők, valamint a csapathoz érkező VIP-vendégek, újságírók már nem az Ostoros Károly Csarnok melletti bejáraton érkezhetnek meg a ZTE-hez, hanem a déli tribün előtti bejáratnál. Innen közelíthetők meg az öltözők és egyéb, elsősorban a felnőtt csapat számára létrehozott helyiségek. A vendéggárda egy másik bejáraton érkezhet meg, teljesen elkülönített helyen készülhetnek közvetlenül a mérkőzést megelőzően.  A ZTE-sek öltözője (fotónkon) mindent kielégítő, az ebből nyíló szauna, jakuzzi és jeges kád is a regenerálódást segíti. A játékosok tavasztól már a déli lelátó „alól” vonulnak ki a meccsek előtt is. A fiúk munkáját remek felszereltségű konditerem is segíti. 

Az irodák a jelenleg utolsó napjaiban járókhoz hasonlóan az első emeleten helyezkednek el. A beköltözés várhatóan a jövő héten történik meg, de a berendezésen kívül már minden használatra kész. A második emeleten a játékosok számára több pihenőszobát is létrehoztak, s mivel a stadion UEFA 4. besorolású lesz, lift is található benne, valamint például doppingszobát is létre kellett hozni. A játékoskijárón kilépve szemünk elé tárul az északi lelátó, amely a beléptetőkapuk kivételével teljesen kész. A stadion mögött aszfaltos út is épült, valamint hamarosan teljesen elkészül a vasúti átkelő.

És itt még nincs vége, hiszen „hátul” is van mit megnézni. A két és fél futballpálya méretű új edzőpálya, a nemrég felújított műfüves és a „ketreces” vár minket. Itt is lesznek átalakítások, hiszen a ketreces és a műfüves pálya közé mobillelátó épül majd, így az utánpótlásmeccsekre kilátogatóknak sem kell végig a kerítés mellett állniuk. A pályáktól a vasúti sín előtti árokig megmaradó területen pedig futópályákat létesítenek majd. Ezeknek egyes szakaszai különböző százalékban emelkednek majd. Mivel – mint már említettük – konditerem, valamint futópálya is rendelkezésre áll majd, az U 19-es, U 17-es és felnőtt csapat gyakorlatilag mindent helyben végezhet, nem kell majd az Ifjúsági Sportcentrumba járni.

Összegezve tehát remek, huszonegyedik századi létesítménye lesz a ZTE-nek, s mivel már csak apróságok hiányoznak (ezt konkrétan a stadionra, nem a hátsó pályákra és környékére értjük), tavasszal már a szurkolók is testközelből tapasztalhatják meg a változásokat. A jóval több képet tartalmazó, több helyszínt megmutató galériánkhoz kattintson ide!