Véget ért a szezon lányainknak: az Újpest jutott tovább

2016.05.23 20:11

A rájátszás nem sikerült, ennek ellenére szépen csillog a bajnoki aranyérem / Kostorják Zsolt nehéz, de nagyon sikeres szezonra tekinthetett vissza                      

Pénteken az Ifjúsági Sportcentrumban rendezték a ZTE FC Angels – Újpest NB II-es rájátszás visszavágóját. Kostorják Zsolt lányai 3-0-s hátrányból várták a visszavágót. A meccset a vendégek kezdték jobban, s két idegenben lőtt góljuknak köszönhetően eldöntötték a továbbjutást. Ezt követően, a 29. minutumban Király Ramóna szépítő találatot szerzett, kialakítva a félidei állást. A második félidőben egyre inkább kijött a két csapat közti tudáskülönbség, s a lilák további hat góllal terhelték meg Varga hálóját. A párharcot végül az Újpest 11-1-el nyerte és jutott a második körbe. A mieink számára ezzel a találkozóval befejeződött a szezon. Az Újpest elleni találkozótól függetlenül szép szezont zártak lányaink, akik fiatal kerettel aranyérmet szereztek az NB II Nyugati csoportjában.

ZTE FC Angels – UTE 1-8 (1-2)
ZTE FC Angels: Varga – Horváth K., Kovács K., Szalai (Szakács) – Gerencsér, Lukács, Király L., Gángó (Király L.) – Szegedi, Soós (Major), Gáspár
Gólszerzőnk: Király R. (29.)

A csapat vezetőedzőjét, Kostorják Zsoltot kérdeztük a szezon végeztével:

- Véget ért a ZTE FC Angels szezonja. Hogy összegeznéd a 2015/16-os idényt?

- Pályafutásom egyik legnehezebb, viszont talán a legszebb szezonján vagyunk túl. Most már utólag bevallom, hogy a dobogót tűztük ki célul, és az év elején a bronzérmet is aláírtam volna, de így ezzel az arannyal felhőtlen boldog vagyok.

- A rájátszásban nagy gòlkülönbséggel jutott tovább az Ùjpest. Maradt benned hiányérzet a párharccal kapcsolatban? 

- Az Újpest több rutinos NB I-es múltú játékossal rendelkezik, így fiatal csapatomnak ,,nagy falat'' volt a fővárosi egyesület. Hiányérzetem nem lehet, mert egész évben becsületesen dolgoztak a lányok.

- A szezon folyamán jò néhány utánpòtláskorù, fiatal lány bemutatkozott, illetve volt, aki alapemberré vált. Milyen jövőt jòsolsz nekik?

- Úgy gondolom, hogy jó úton haladnak, ezt bizonyítja az is, hogy vannak korosztályos válogatottjaink. Későbbiekben is ilyen alázatos munkával még szebb sikereket is el tudunk érni és méltó ellenfelei lehetünk az NB I-es csapatoknak.  

- Hosszabb szünet következik. Mit lehet tudni a jövőről?

- A játékosoknak lesz szünet, nekem nem. Sokat kell dolgoznom azért, hogy a társaság együtt maradjon illetve új játékosokat tudjak behozni a rendszerbe. Idővel lesz még egy bejelentés, ami szép jövőt jósolhat a zalai női labdarúgásnak. 

Hajrá ZTE!