Vannak sérültek és betegek is, de pontokért megyünk Siófokra - felvezető

2017.02.18 15:45

A Siófok egy héttel edzőváltás után fogadja vasárnap a ZTE-t / Gaál Ákos vezeti az általunk közvetítendő bajnokit                                            

Vasárnap 14 órakor együttesünk számára kezdetét veszi a Merkantil Bank NB II tavaszi idénye. Sőt, ez nem is teljesen igaz, hiszen egy tavaszról előrehozott mérkőzést már lejátszottak decemberben, akkor a Mosonmagyaróvár 3:0-ra győzött a ZTE Arénában.

Most, a 21. fordulóban azonban a BFC Siófok otthonába látogatunk, és az ősszel 4-1-re legyőzött Siófok ellen meccselhetünk. Az akkori mérkőzés viszonylag simán alakult, hiszen hiába válaszolt Daru és Deutsch góljára Gréczi, Futó piros lapja eldöntötte a meccset, és még Gottfried és Forgács is betalált.

Most azonban más mérkőzésre van kilátás, hiszen - különböző okok miatt, de - egyik csapatnál sem a tervek szerint alakult a felkészülés: nálunk a sérülések (legújabban pedig a betegségek) okoztak gondot, a Balaton-partiak pedig múlt pénten váltották le Goran Kopunovic vezetőedzőt és stábját, akik helyét korábbi válogatott, sikeres labdarúgók, az eddig a Videoton második csapatánál dolgozó Disztl László-ifj. Horváth Péter-Disztl Péter trió vette át.

A Magyar Kupából már a hatodik fordulóban kieső Siófok a Kaposvár elleni 5-2-es győzelemmel hangolt a rajtra, ahol a 14. helyről próbálják meg feljebb küzdeni magukat. A mieink a 9. helyen teleltek, a feljutást érő második pozíciótól nyolc pont hátránnyal, s ahogy Csató Sándor vezetőedző a Zalai Hírlapnak hangsúlyozta, a rajt nagyon fontos lesz. Idevágó hír, hogy a Nyíregyháza elleni, jövő vasárnapi bajnokit az M4 Sport másorára tűzte, így az előre tervezettnél fél órával korábban, 15.30-kor veszi kezdetét.

A holnapi bajnokit Gaál Ákos vezeti majd, asszisztensei Hofbauer Roland és Bertalan Dávid lesznek, a tartalék-játékvezető pedig Dr. Kovács Gergely. Honlapunk 13:50-től élő közvetítést ad a helysznről, rádiós formában végighallgathatják a találkozó történéseit, és további helyszíni információkkal is szolgálunk majd a lefújást követően.

Hajrá ZTE!