Vállalja az NBII-t a Várda SE-marad az edző és erősítenének

2013.06.19 08:27

A kisvárdai Várda SE bravúrral feljutott az NBII-be, és vállalják az indulást a másodosztályban.

Sikeredzőjük, Révész Attila is marad a vezetőedzői poszton, és már az erősítésekben gondolkodik, tárgyalnak játékosokkal.

A szakember az szon.hu-nak adott interjút:

“Hihetetlen büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az osztályozós párharcot megnyerve kiharcoltuk a feljutást, nem győzzük fogadni az ország minden részéből érkező gratulációkat – mondta Révész Attila, a várdaiak edzője, aki a hazai 1–1 után is optimista volt. – Minél többször visszanéztem az első meccs felvételét, annál inkább megvilágosodott bennem, hogy milyen taktikával kell kiállnunk. Csütörtökön már nagyon magabiztos és nyugodt voltam, láttam a Szeged sebezhető pontjait, és többször végigfuttattam magamban, hogy milyen taktikával fogunk játszani. A négy hátvéd előtt két középpályás, Volodimir Kornutjak és Iván Attila ügyelt a védekezésre, a támadásokért felelős Miskolczi László, Farkas Márton, Fodor András és Soós Tibor kvartett pedig rombusz alakzatot felvéve igyekezett váratlant húzni. Nekik minél inkább le kellett szűkíteni a területet, és ebből nyitni a szélek felé. Mire reagálni tudott rá az ellenfél, már vezettünk, és kettős emberelőnyben játszottunk, onnantól kezdve már tényleg nyert ügyünk volt. Kiderült, játékosaim alkalmasak ennek a rendszernek az elsajátítására. Fontos szerep jutott még a szélső hátvédeknek, illetve Soós Tibornak is a fejpárbajok megnyerésében.”

“Belevágunk, nincs mese! – adta ki a jelszót a tréner, aki a folytatásról beszélt. – Elárulhatom, ha a csapat nem jut fel, akkor nem folytattam volna tovább a munkát, a mostani helyzet viszont inspirál arra, hogy továbbra is irányítsam a csapatot, és úgy tűnik, a vezetőségtől is megkapom a bizalmat. Már vasárnap is szóba került a jövő, hétfőn pedig elkezdjük a tárgyalásokat a kiszemeltekkel, és persze a jelenlegi játékosaink elképzeléseit is csekkoljuk. Szeretnénk, ha valamennyien maradnának, de a keretnek létszámban és minőségben is gyarapodnia kell.”