Újult erővel - megkezdődött az alapozás a 2016/17-es idényre

2016.06.23 17:11

Csató Sándor első tréningjét vezényelte csütörtök délelőtt a ZTE vezetőedzőjeként / Egyelőre tizenöt játékos állt edzésbe                                

Újult erővel, de még foghíjas kerettel kezdte meg a felkészülést a ZTE FC ma délelőtt a 2016/17-es idényre. Az edzést megelőző csapatmegbeszélést követően háromnegyed tizenegykor kezdődött a szezon első tréningje – Csató Sándor irányításával. Új vezetőedzőnk az utánpótlásbeli munkáját folytató ifj. Mihalecz Istvántól vette át a karmesteri pálcát, segítőivel ma még nem fárasztotta el nagyon a játékosokat. Már aki edzett, ugyanis egyelőre mindössze 15 játékossal zajlott a munka – az utánpótlás korúak egy hét plusz pihenőt kaptak, de a felnőtt keretből is voltak még hiányzók. Ez még nem nagy probléma, hiszen ez a hét a ráhangolódásról szól.

A Gáspár László erőnléti edző által vezényelt labda nélküli bemelegítéssel kezdődött a tréning, melyet cicázás követett kép csoportban. Jó hangulatban zajlott az edzés, a játékosoknak a legalább 35 fokos hőség sem vette el a kedvét. Dél felé közeledett az óra állása, amikor Szappanos Péter kiosztotta az új szezon harmadik „szőrét”, azaz kötényét. Kapusunk ekkor és a későbbi egymás közti játék során is bizonyította, mezőnyben sincs szégyenkeznivalója. Az egymás közti meccsezés sem maradhatott ki a programból, karókkal jelzett kapukra, kis pályán játszottak egymással futballistáink. Az edzés úgy fejeződött be, ahogy kezdődött: a levezető futás és a nyújtás közben játékosaink átgondolhatták, a következő hetekben várható kemény alapozás során a mainál jóval nehezebb edzésekben lesz részük – a siker érdekében.

A Csató Sándor vezetőedző, Szabó II. Zsolt és Bozsik József másodedzők, Vlaszák Géza kapusedző, Gáspár László erőnléti edző és Póka Tamás gyógytornász által tartott tréningen Daru Bence, Gyagya Attila, Patvaros Zsolt, Kovács Dániel, Bailo Dávid, Babati Benjámin, Szappanos Péter, Szakály Attila, Forgács András, Bedi Bence, Városi Viktor, Szalkai Róbert, Nagy Tamás, Gottfried Dániel és Sundas Alexis vett részt.

Az edzésről készített fényképes beszámolónk IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Hajrá ZTE!