Újra légiósok az NB II-ben? - szóba sem került

2017.03.15 14:47

Már biztosak a szombati meccsek, de lesznek vasárnapi fordulók is / "Az első két osztályt azonos létszámúvá kéne tenni"                                    

Ügyvezető igazgatónk, Ágoston Zoltán tagja az MLSZ NB II-es bizottságának, így ő is ott volt két hete, amikor a bajnokság esetleges létszámcsökkentéséről és több más, a másodosztály csapatait érintő változásról döntöttek. Mint már beszámoltunk róla, - egyelőre - marad a 20 csapatos NB II, valamint a fiatalszabályból sem hagyják ki az 1997-es korosztályt. A Nemzeti Sport által még a döntés előtt megszellőztettett információról, miszerint képben van, hogy újra lehessenek légiósok a másodosztályban (jelenleg sincs tiltva, csak amelyik klub szerződtetne külföldit, elesne a központi bevételektől), később nem esett szó. Ezért egy illetékest, Ágoston Zoltánt kérdeztünk meg a témával kapcsolatban, aki tömör és rövid választ tudott adni.

- Szóba sem került a téma, a jövőben is marad a légiósokra vonatkozó szabály.

A klubvezető ezt követően a minden bizonnyal sok szurkolót érdeklő meccsnapról is beszélt.

- Való igaz, a következő idénytől már szombaton is lehet játszani az NB II-ben, az lesz a leggyakoribb játéknap. A tervezett versenynaptárban viszont van több vasárnapi forduló is, tehát nem csak szombaton lesznek meccseink.

A "létszámcsökkentés-témához" pedig hozzáfűzte, a szövetség négyéves ciklusokban gondolkodik, ezért végül elvetették a módosítást. Ezzel a jövőben az lenne a cél, hogy az első- és a másodosztály létszáma azonos legyen, hiszen ez a legtöbb országban így van, és az esélyegyenlőség miatt is fontos lenne.

Hajrá ZTE!