Tartsuk a lépést az élmezőnnyel! – felvezető

2016.08.23 11:53

Az újonc, de eddig jól szereplő Ceglédet fogadjuk / Céljaink eléréséhez hazai pályán feltétlenül győzni kell                                        

Újabb hazai bajnoki vár a ZTE FC-re. Ez a szezon eddigi részét figyelembe véve örömteli, hiszen hazai pályán eddigi két meccsünkön magabiztos győzelmet arattunk. Ezúttal egy hétközi forduló következik, az ellenfél pedig a – hazai pályán mindenképp – verhető Ceglédi VSE lesz.

Varga Attila vezetőedző gárdája újoncként nem szerepel rosszul, az eddig eltelt öt forduló alatt mindössze egy ponttal gyűjtöttek kevesebbet nálunk, és a 11. helyen állnak, míg mi 7.-ek vagyunk. Bombameglepetéssel kezdték a szezont, hiszen 3-0-ra ütötték ki az első fordulóban a Békéscsabát, azóta viszont a viharsarkiak szereplését elnézve nem is akkora szenzáció az az eredmény. Idegenben viszont egyelőre nem fut a ceglédi szekér, hiszen a SZEOL-tól és a Csákvártól is 2-1-re kaptak ki. Ellenünk jó hangulatban érkezhetnek, hiszen vasárnap 1-0-ra sikerült felülmúlniuk a Vácot. Idegenbeli gyengélkedésük és a két csapat között biztosan meglévő tudásbeli különbség mellett egymás elleni NB II-es mérlegünk is bizakodásra adhat okot: a 2013/14-es és a 2014/15-ös idényben is oda-vissza vertük a sárga-kékeket úgy, hogy még gólt sem kaptunk.

De egymás elleni múlt és ellenfél erőssége ide vagy oda, hazai pályán egyébként is győzelemre kéne törni együttesünknek. Ahogy a Dorog elleni bajnokit követően Forgács András is nyilatkozta honlapunknak, a hazai mérkőzéseket mindenképp be akarják húzni, már csak a kilátogató szurkolók miatt is. Babati Benjámin játéka továbbra is kérdéses, a többiek viszont mind bevethetők. Szerencsére eddig a szezonban nem sújtja a ZTE-t több sérülés vagy eltiltás, bár Deutsch Bencének a négy bajnokin összeszedett három sárga lap után oda kell figyelni, mert gyorsan összejöhet az öt, ami egy meccs kihagyásával jár.

Három pont reményében lép pályára tehát holnap 19 órától együttesünk, a találkozóról 18.50-től élő, rádiós közvetítést hallgathatnak a ztefc.webnode.hu-n és a facebook.com/ztefc.webnode.hu-n. Ha velünk tartanak, nem maradnak le semmi lényegesről! A mérkőzést követően pedig ezúttal is összefoglalóval, interjúkkal, képekkel és játékos osztályozással várjuk kedves olvasóinkat.

ZTE FC – Ceglédi VSE szerda 19.00
ZTE Aréna, vezeti: Szőts Gergely (asszisztensek: Kovács II. Gábor, Kiss Balázs; tartalék-játékvezető: Barna Gábor)
Élőben: ztefc.webnode.hu – 18.50-től
Várható kezdőcsapatunk: Szappanos – Króner, Nagy T., Forgács, Deutsch – Patvaros, Bedi – Gottfried, Szakály, Városi - Daru