Szolnoki MÁV FC - ZTE FC 3-1 (0-0)

2017.04.12 19:20

Várhatunk tovább az idei első idegenbeli győzelemre / A szolnoki gólokra későn érkezett válasz                                                           

Csató Sándor együttesére nehéz feladat várt, hiszen együttese csak 2 napot pihenhetett, és újra pályára kellett lépnie, ezúttal Szolnokon. Az egerszegi csapat az őszi 3-2-es diadal után, újabb sikerben bízva futott ki a gyepre, amely ezúttal első idegenbeli győzelmünket is jelentette volna. A Szolnok és a Zalaegerszeg sem volt élete formájában kettejük összecsapása előtt, hiszen a MÁV három döntetlent játszott egymás után, míg a ZTE kettő döntetlent és egy győzelmet ért el az utolsó három meccsén.

A mérkőzés kezdeti szakaszában még élt a játékosokban a jó eredmény reménye, az első félidőben még tartották is magukat, kialakítottak számos helyzetet, de a kevés pihenőidő hamar meglátszódott a teljesítményen. A második félidő 3. minutumában Pintér érkezett egy beadásra tökéletesen, és öt méterről a hálóba bólintott 1-0. Ezután sem omlott még össze a vendég zalai csapat, hiszen nem sokkal később Bobál fejelt a szolnoki kapu irányába, de úgy tűnt, a Soroksár elleni meccs átka ide is elkísérte, hiszen a kapus hatalmas bravúrral védeni tudott. A 73. percben aztán rátett még egy lapáttal a hazai együttes, egy kiugratást követően Tóth László lépett el Szappanos mellett, a zalai kapus buktatta, így Bogár a 11-es pontra mutatott. A sértett állt a labda mögé, és magabiztosan értékesítette a büntetőt így az állás 2-0-ra módósult. Ezután teljesen összeomlottak az egerszegiek, ezt kihasználva nem álltak meg a már felszabadultan, nagy kedvvel játszó Tisza partiak. 

Fotó: szolnokimavfc.hu

10 perccel később egy labdaeladást követően az imént eredményes Tóth csapott le a labdára és higgadtan lőtte azt a kapuba, így megszerezte második, csapata 3. gólját, 3-0. Ezt követően maradt némi vigasz a ZTE számára, ugyanis a szépítés legalább öszejött a 89. perben: Patvaros lefejelt labdáját követően Paudits közelről talált a hálóba, bár ez aligha dobogtatta meg a zalai szíveket, 3-1.

Messzemenő következtetést ebből a mérkőzésből sem tudunk levonni, egy újabb strigulát húzhatunk a nyerhető, ám elvesztett meccsek mellé. Nem tudhatjuk mennyire befolyásolta a mérkőzést Króner eltiltása, vagy a hétközi forduló, de a Szolnoknak ugyanúgy két nap pihenő után kellett játszania. Ezen a meccsen is voltak pozitívumok, például az első félidőben mutatott bíztató játék, vagy Paudits újfent jó teljesítménye, de a 0 pont attól még 0 pont marad. A ZTE már lassan elkezdhet a következő szezonra koncentrálni, az ehhez az idényhez fűzött reményekből nagyon kevés maradt, bár a feljutás nem volt reális cél az év elején sem. Nincs más hátra, mint gratulálni Balogh Pál csapatának, és szurkolni a Zetének a maradék 9 mérkőzésen. Csapatunk ezzel a vereséggel a 11. helyre csúszott vissza, míg a mai győzelmével a Szolnok a 7. pozícióba lépett előre. Folytatás vasárnap az éllovas Puskás ellen, ami szintén erőltetett menet lesz.

Szolnoki MÁV FC - ZTE FC 3-1 (0-0)

Játékvezető: Bogár Gergő 

Szolnoki MÁV FC: Gazsi- Hajba, Horgosi, Papp, Magyar- Kenderes, Berdó (Tóth B., 91.), Pintér (Pantovic, 71.)- Kovács O. (Dedics, 46.), Rokszin, Tóth L.

ZTE FC: Szappanos- Angyal, Kovács G., Polényi, Deutsch- Végh (Patvaros, 58.),  Nagy T., Bedi- Babati (Szatmári, 58.), Bobál, Paudits. 

Gólok: Pintér (48.), Tóth L. (73.(11-es), 83.), ill. Paudits (89.).

Hajrá ZTE!