SZEOL SC - ZTE FC 0-1 (0-1)

2016.10.30 15:18

Kiegyenlített mérkőzésen Jakab gólja döntött a javunkra / Sorozatban második idegenbeli győzelmünket arattuk                                         

Az újonc és utolsó helyen álló SZEOL SC otthonában ma 13.30-tól lépett pályára fehérben játszó csapatunk. Csató Sándor nem csak kényszerűségből (Villám Balázs eltiltott) változtatott az egy héttel ezelőtti kezdő tizenegyen, hiszen Gottfried Dániel is kimaradt, aki helyett Hegedűs Tamás került a kezdőbe. Fiatal középpályásunk először lépett pályára a kezdő sípszótól felnőtt tétmeccsen.

A 4. percben Nagy Tamás hagyott kihasználatlanul egy ígéretes lehetőséget szögletrúgást követően, tíz percre rá viszont majdnem hátrányba kerültünk: Ikonomu fejesét ütötte bravúrral a kapufára Szappanos. Az ezt követő időszakban is élvezhető játékot mutatott a két gárda, a hazaiak Péter megmozdulásai után kerültek kisebb helyzetekbe. A gólt viszont nekünk sikerült szerezni! Hat minutummal a játékrész vége előtt egy beadást követően korábbi játékosunk, Vágó Levente nem tudott felszabadítani, Jakab Dávid pedig élt a kínálkozó lehetőséggel, 0-1.

A szünetet követően közel járt az egyenlítéshez a szegedi együttes, de Szappanos jó megmozdulásai kisegítették a ZTE-t. Később is jött előre a SZEOL, viszont Csató Sándor remekül megszervezte védekezésünket, így nem találtak fogást hátvédsorunkon a hazaiak. Néhány kontra után a Szeged eltiltás után visszatérő hálóőrének, Leindlernek is menteni kellett, de a játék inkább a mi térfelünkre tevődött át. Érkeztek a cserék mindkét oldalon, peregtek le a percek, s hiába volt meg még a hosszabbításban is az esélye Tóth Ákos gárdájának az egyenlítésre, végül maradt a 0-1.

Ezzel az értékes három ponttal csapatunk – ideiglenesen – a bajnoki táblázat 4. helyére lépett fel, viszont amennyiben a nap folyamán a Békéscsaba és a Puskás Akadémia is begyűjti a három pontot, marad hatodik. De ezek már tőlünk független eredmények, a lényeg a három pont, és az – hogy felvezető cikkünkre visszautaljunk -, hogy nem ellenünk támadt fel a most is harcos, „nagycsapatot” megszorongató SZEOL.

SZEOL SC – ZTE FC 0-1 (0-1)
Szegedi Vasutas sporttelep, 700 néző
ZTE FC: Szappanos – Króner, Nagy T., Forgács, Deutsch – Kretz, Hegedűs – Babati (Gottfried, 86.), Patvaros, Jakab (Sundas, 91.)– Bobál (Daru, 73.)
Gólszerző: Jakab (39.)
Sárga laposaink: Deutsch (26.), Jakab (61.), Nagy T. (82.)

Hajrá ZTE!