Simurq PIK- ZTE FC 1-0 (1-0)

2013.07.27 20:12

A ZTE FC ma az ausztriai mini edzőtábor 2. edzőmeccsén vett részt. Ellenfelünk ismét egy azerbajdzsáni klub volt, a Simurq PIK. Ez a csapat magasabban jegyzett, mint akitől 3-0-ra kikaptunk, legalábbis a bajnoki helyezések alapján.

Jól kezdtünk, Kocsis kb. 22 m-es szabadrúgása a felső lécet is érintette kicsit, majd fölé szállt. Középpályásaink aktívak voltak, Grbic, Frizoni  szép beadásait láthattuk, egyszer Pavicevic, utána Babati 2-szer hibázott nagyon nagy helyzetben. Máté Péter távoli bombája volt talán a legveszélyesebb lehetőségünk, a hosszú felsőbe tekert labdát azonban az azeri kapus kitornászta. Aztán egy 19 m-es szabadrúgásból betalált a Simurq, meg kell hagyni, pompás találat volt. Erre már nem volt válaszunk, a teljesen lecserélt azerbajdzsáni csapat küzdött, mi pedig ezután nem tudtunk nagyobb helyzetet kialakítani.

Sajnos ismét volt egy sérülés, ezúttal az edzőtáborban balvédőként szereplő Kocsis húzódott meg, bár ez a sérülés nem olyan súlyos, mint Simonfalvié az előző meccsen.

ZTE FC: Czirjék- Bogunovic, Kovács, Nánási, Kocsis (Grbic,33. )- Máté, Vágó- Babati (Szegleti,55. ), Hajdú, Frizoni (Vayer, 66.)- Pavicevic

Cserepad: Jahic, Tóth, Bíró

Az szomorú, hogy mindkét edzőtábori meccsen kikaptunk, rúgott gól nélkül, de azt remélem, hogy az edzőtábor nagyon hasznos volt a fiúk számára, bár ez csak a bajnokságban derül ki majd...

Hajrá ZTE!