Simonfalvi Gábor: -Az építkezésre lehet szánni a tavaszt

2014.11.21 18:07

"Bőven van bennünk hiányérzet / Mentális gondok nem voltak"                                                                                                    

Simonfalvi Gáborról lehet elmondani a ZTE FC-ből jelenleg, hogy jól játszott az őszi meccseken. Vele készített interjút a zalasport.hu:

- Nem vagyok elégedett az őszi szerepléssel, gondolom így van ezzel a csapat többi tagja is. A gyenge szereplés okait házon belül megbeszéltük. A szereplésünk kapcsán bőven van bennünk hiányérzet.

- Az okokról lehet tudni valamit, vagy a csapat titka marad?

- Maradjunk annyiban, nem nyilvános a dolog.

- Sérülések is nehezítették a jobb szereplést, de a kívülálló számára úgy tűnt, mentálisan sem volt a topon a ZTE...

- Lőrincz Emil vezetőedző a biztos védekezésre helyezte a hangsúlyt, ebből igyekeztünk támadásokat vezetni, több-kevesebb sikerrel. Lendvai Miklós elképzelése szerint már a labda elvesztése után azonnal vissza kell támadnunk, már a támadó harmadban megkezdjük a védekezést. Egészen más habitusú edző, mint elődje volt. Konkrétan a kérdésre válaszolva mentálisan szerintem nem volt gond a csapattal, a sérülések viszont hátráltatták a munkát. Főleg a támadósorban, de az őszi idény hajrájában Grbic sérülése is rosszkor jött, de még folytathatnám a felsorolást.

- A másik fő probléma a kapott gólok száma. A túlbiztosított védekezés ellenére is sok gólt kapott a ZTE...

- Valóban a 20 feletti kapott gól sok. Mentségünkre legyen mondva, a nyári átigazolás során ez a csapatrész is alaposan átalakult, új játékosok érkeztek, összeérésükhöz idő kell. Kétségtelen, be lehetett volna gyakorolni jobban a taktikai elemeket, de bizakodom Lendvai Miklós érkezésével ezen a téren is lesz változás.

- Képzeljük el, hogy Simonfalvi Gábor a ZTE edzője, belenyúlna az átigazolási szezon során a játékoskeretbe, vagy adna még bizonyítási lehetőséget tavaszra a játékosoknak?

- Nem az én feladatom. Megítélésem szerint, ha az előre játékhoz értő labdarúgókból 2-3 kidől, akkor bizony „vékonyak" vagyunk. Ezzel talán céloztam arra, hogy hol kellene megerősíteni a csapatot. Nagy változást nem terveznék, még bizalmat adnék a keretnek, de még egyszer hangsúlyozom, nem az én feladatom a keret kialakítása.

- Gondolom, a feljutáshoz bravúrok sora kellene, inkább az építkezésre kell szánni az idei bajnokságot...

- A tavaszi idény szinte valamennyi találkozóján nyerni kellene a feljutáshoz, aminek csekély az esélye. Inkább tényleg az építkezésre lehet szánni az idei bajnoki évet. Jövőre, az erősítések után lehet célba venni a feljutást.