Most csattanna nagyot az ostor – felvezető

2016.09.23 20:20

Előzetesen a szezon legnehezebb meccsének vártuk, de már elhihetjük, hogy van keresnivalónk / Daru játékára jó esély mutatkozik                      

Ha a szezon megkezdése előtt közvélemény-kutatást végeztek volna a ZTE-szurkolók körében arról, melyik bajnoki lesz a legnehezebb a 2016/2017-es idényben, alighanem a többség a Puskás Akadémia elleni, idegenbeli mérkőzést jelölte volna meg. Nem egy vezető, edző, játékos szájából hangzott el a nyári esélylatolgatás során, hogy lesz a Felcsút és lesznek a többiek. Nos, ez az elképzelés nem jött be, hiszen Szijjártó István gárdája finoman fogalmazva sem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Legutóbb a Vác ellen játszottak 3-3-as döntetlent fordulatos meccsen, így a 6. helyen állnak, szóval nem lehet azt mondani, hogy kiemelkednek a mezőnyből. Erre is alapozhat a ZTE a vasárnap 17 órakor kezdődő tv-s mérkőzésen, no meg arra, hogy mért is kéne rettegnünk egy olyan ellenféltől, aki mögöttünk van a tabellán. Félreértés ne essék, nem „leszólni” akarjuk az aktuális ellenfelet, csak megjegyezni, hogy ez már nem az a Puskás, amely a 2012/2013-as szezonban kétséget nem hagyóan utasította maga mögé a többieket, többek között 19 ponttal az akkor kimondottan feljutást megcélzó ZTE C-t.

Csató Sándor valószínűleg számíthat Daru Bencére, ám mivel Bobál Gergelyre sem lehet panaszunk, nem biztos, hogy Daru a kezdőcsapatban is helyet kap. Bedi és Szalkai továbbra is sérült, előbbi még pár hétig biztosan nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére.

-          A Zalaegerszeg is játssza a futballt hozzánk hasonlóan, nem csak védekeznek, hanem próbálnak támadni is – mondta a PFLA vezetőedzője a www.pfla.hu-nak, aki csapata támadójátékában bízik, na meg a védelmi kihagyások megszűnésében.

Két támadó szellemű, játszós, jó csapat, a meccsnapon Puskás Akadémia családi nap, várhatóan jó időjárás. Mi kell még? Maximális koncentráció, s akkor meglepetést okozhatunk a hazai pályán eddig hibátlan Felcsút otthonában. Akkor csattanna igazán nagyot az ostor.

Puskás Akadémia – ZTE FC vasárnap 17.00
Pancho Aréna, vezeti: Szilasi Szabolcs (Takács Gábor, Mohos Milán – Zierkelbach Péter)
Közvetítés: M4 Sport (tv)
Várható kezdőcsapatunk: Szappanos – Króner, Nagy T., Forgács, Deutsch – Kretz, Patvaros – Babati, Végh, Jakab – Bobál

Hajrá ZTE!