Kocsárdi Gergely: -Minden téren készen állunk az NB I-re

2015.09.04 19:38

A klubigazgató nem hegyezné ki a szerepést a pályafelújítás miatti helyzetre / A feljutás bekövetkezésének idejéről nem tippel                                                

A ZTE FC klubigazgatója, Kocsárdi Gergely öt fordulót követően a zalasport.hu-nak nyilatkozott:

- A rajton, Szigetszentmiklóson ott felejtettünk két pontot. Aztán hazai pályán legyőztük az újonc Budaörsöt, ami értékes mondható, mivel azóta az újonc már okozott vaskos meglepetést. Mezőkövesden nagyobb koncentrációval összejöhetett volna a pontszerzés, de kevesen visznek el onnan pontot. A Dunaújváros ellen fölényes győzelmet arattunk, az első félidőben nagyszerűen játszottunk. Csank János egykori csapata, a Vác ellen is biztosan győztünk.

- Tavalyhoz képest erősödött a ZTE játékoskerete, ami reményt keltő, de a helyzetkihasználással mintha még gondok lennének...

- Daru szépen szerzi a gólokat, de kétségtelen tény, sok helyzetet is kihagyunk, közte 11-eseket. Remélem, ahogy fokozatosan jobban összeérik a csapat, annál inkább növekszik majd támadó játékunk hatékonysága is.

- Szurkolók egy része talán a helyzetkihasználás gyengéi miatt hiányolja Délczeg Gergelyt....

- Kivásárolni nem tudtuk, mivel nagyon sokat kért a Honvéd. A fővárosiaknak nem sikerült csatár igazolni, így végül kölcsönbe sem jöhetett hozzánk. Hangsúlyozni szeretném, Gergely szívesen játszott volna nálunk továbbra is, de a már említett okok miatt meghiúsult a szerződtetése.

- Csank János még korainak tartja a feljutást. Végh Gábor főtulajdonos viszont szeretné, ha már ebben a bajnokságban feljutna a csapat. A klubigazgató mit vár?

- Azon dolgozunk, hogy minél előbb sikerüljön a feljutás. Tippelni nem szeretnék, cél az élvonal, hogy ez idén vagy egy év múlva következik be, meglátjuk. Egy a lényeg, minden téren készen kell állnunk az NB I-re.

- Mennyire zavarhat be, hogy a pályafelújítás miatt ősszel mindössze négyszer játszik a csapat Egerszegen?

- Ebben a kérdésben Csank mester véleményét osztom. Minden csapat ellen pályára kell lépni vendégként is, mindegy mikor. A jelenlegi keretünkkel idegenben sem szabad félnünk, bármelyik csapat otthonában nyerhetünk is. Nyilván jó lenne egy olyan őszt produkálni, hogy amikor tavasszal jönnek a sorban a hazai mérkőzések, sikeres egerszegi mérleggel ott legyünk a feljutást jelentő helyen. Ennek ellenére nem hegyezném ki a szereplésünket a pályafelújítás kapcsán kialakult helyzetre.

- Csank János egyik nyilatkozatában megemlítette, hogy a csapat feszült. Gondolom, itt a csapat és a játékosok felé való elvárásra gondolt, ami a minél előbbi feljutást jelent?

- Amikor szerződtettük a játékosokat, mindegyikükkel közöltük, hogy a ZTE-nél mi a cél. Minél előbb visszajutni az élvonalba, erre kötelez minket a ZTE tradíciója. Profi labdarúgóknak ezt a terhet el kell tudni viselni. Minél eredményesebben szerepel a ZTE, az említett teher egyre kisebb lesz a vállakon, és előbb elérhetjük célunkat, a szurkolók által is annyira várt élvonalbeli szereplést.