Húsvéti rangadó a Puskás Akadémia ellen - felvezető

2017.04.15 19:17

Élőben követhetik nálunk a listavezető elleni bajnoki rangadót / Van visszatérő, de ketten még sérülés miatt hiányzni fognak                                

Nehezebb mérkőzést nem is kívánhatnánk magunknak húsvétvasárnapra, mint a listavezető, már-már az NB I-re készülő, a bajnoki osztályból az anyagi lehetőségeket és a játékoskeretet tekintve is kiemelkedő Puskás Akadémia elleni mérkőzést. Pintér Attila együttese 59 pontot gyűjtve öt ponttal előző a harmadik helyezettet, de nyilván szeretné minél előbb bebiztosítani élvonalbeli tagságát a következő idényre.

Azonban a célja már ősszel is ezt volt a szezont Szíjjártó Istvánnal kezdő csapatnak, akiknél Pintér már a harmadik edző a szezonban, hiszen Vincze István is irányította a felcsúti együttest. Ősszel ennek és a borzasztó kezdésnek ellenére döntetlent értünk el a Pancho Arénában. Egy vitatható büntetővel és egy másik góllal 2-0-ra vezetettek a hazaiak, Csató Sándor már az első félidőben kettőt cserélt (sérülés miatt), a hajrában viszont Bobál és Forgács góljaival egalizáltunk. Összességében akkor jobban ment a mieinknek, hiszen most a 11. helyről kapaszkodnánk feljebb, legalább az első hat helyként megfogalmazott minimális célt elérendő. A többi eredmény szerencsés alakulása és egy győzelem esetén akár a nyolcadik helyre és felléphetnénk, hátrébb viszont biztosan nem kerülünk.

A Szolnokon bizonytalan hátsó alakzatot tekintve jó hír, hogy Króner Martin egymeccses eltiltását letöltve újra bevethető, így újra összeállhat az Angyal, Króner, Polényi, Deutsch hátsó négyes. Jakabra és Hegedűsre még mindig nem számíthat Csató Sándor vezetőedző, de talán már az ő visszatérésükre sem kell sokat várni.

A holnap esti találkozóval egyidőben zajlik majd a ZTE KK – Falco Szombathely kosárlabda-mérkőzés, annak és a többi NB II-es bajnokinak az állásáról és eredményéről is beszámolunk majd az egész mérkőzést végigkövető élő, rádiós közvetítésünkben, amit majd 17.55-től hallgathatnak honlapunkon.

ZTE FC – Puskás Akadémia vasárnap 18.00
ZTE Aréna, vezeti: Szőts Gergely (asszisztensek: Huszár Balázs, Bertalan Dávid; tartalék-játékvezető: Barna Gábor)
Élőben: ztefc.webnode.hu (rádiósan)
Várható kezdőcsapatunk: Szappanos – Angyal, Króner, Polényi, Deutsch – Nagy T., Bedi – Babati, Végh, Paudits – Bobál

Hajrá ZTE!