Horváth Győző: "Portás munkát ajánlottak", Ágoston Zoltán: "Tíz hónapig nem jelentkeztél"

2017.03.21 20:19

"Arra kértek, hogy rúgjam ki két kollégámat, még a bronzérmet sem kaptam meg." / "Nem mocskolhatják a személyemet és családomat."                   

Hosszú, helyenként igencsak zavaros, de mindenképp sokakat érdeklő téma a következő. Kezdjük is az elején. Horváth Győző, aki hosszú éveken át látta el a ZTE FC felnőtt csapatának kapusedzői teendőit (egy éven át az utánpótlás hálóőreivel is dolgozott) Csank János menesztésével egyidőben távozni kényszerült pozíciójából, helyét Vlaszák Géza vette át. Nyáron, Csató Sándor kinevezésekor is Vlaszák maradt a kapusedző, Horváth Győzőről pedig szinte semmit sem hallottunk. A remek szakember – akinek klubhűségét, elhivatottságát és hozzáértését szinte mindenki elismeri – tegnap Facebook-oldalán tett közzé bejegyzést, amelyben azt írta, Ágoston Zoltán ügyvezető felbontotta a szerződését és portás munkát ajánlott neki.

E bejegyzést látva Horváth Győző sok barátja és szurkoló is kiállt mellette, ki-ki vérmérséketétől függően szólt hozzá, korábbi játékosunk, Kovács Gergő például hozzáfűzte: "No comment. Többet érsz te ott bármelyiküknél, Győző.".

Ma reggel pedig érkezett a válasz Ágoston Zoltán vezérigazgatótól. A vezető az elmúl tíz hónapról részletesen tájékoztatott, leírta, Horváth Győző nem válaszolt az ajánlatára, amelyben a női szakág vezetésére kérte fel, valamint pár napja, 10 hónap után jelentkezett újra, addig ugyanis betegszabadságon volt. Hozzátette, a kapusedző azóta is jól fizetett alkalmazottja a klubnak, valamint "nem akarta sportszakemberként abba a helyzetbe hozni Horváthot, hogy a jelenleg egyetlen betöltetlen portás állást ajánlja, de ilyen lehetőség van jelenleg".

 

Ágoston kitért arra is, nem ő lesz, aki elviszi a balhét a ZTE jelenlegi szerepléséért, megjegyezve, hogy "sem a személyemet, sem a családomat aljas emberek nem mocskolhatják, mert az én szándékaim, motivációm, tudásom megvan és makulátlanul tisztességes ahhoz, ami a feladatom".

A történet azonban itt még nem ért véget, Horváth Győző hozzászólásában jelezte, 50-60 ezer forintból tengette életét az elmúlt időben, még a bronzérmet sem kapta meg, valamint a feladat, amivel megbízták volna, azzal kezdődött, hogy rúgja ki Bócz Lajost és Szalai Csabát,illetve Ágoston Zoltán szavai szerint "milyen jó buli 14 éves lányokkal edzeni".

Biztosan mindkét félnek igaza van bizonyos mértékig, nem láthatunk bele mélyebben a részletekbe, mindenesetre amennyiben lenyugodnak a kedélyek, a későbbiekben megpróbáljuk majd megszólaltani Horváth Győzőt hosszabban is. A kapusedző egyébként azt írta, "majd ha lezajlott az ügy, nyilvánosságra hozom a fizetésem".