Hivatalos: nyártól szerb szakember irányítja a ZTE-t - bemutatjuk a múltját

2017.05.08 18:17

A Békéscsabát első idényében NB I-be juttattó Zoran Szpisljak 2+1 évre írt alá / Csató Sándor másodedzőként folytatja a nyártól                               

A SZEOL elleni 1-0-s győzelmet követően jelentette be klubunk, hogy a 2017/2018-as idénytől a szakmai stábot erősítendő Zoran Szpisljak látja majd el a vezetőedzői teendőket, a jelenlegi vezetőedző, Csató Sándor pedig másodedzőként dolgozik tovább a ZTE-nél. A legutóbb Békéscsabán dolgozó szakemberrel 2+1 éves kontraktus köttetett, s mivel jelenleg nincs csapata, a jelenlegi szezonból hátralevő egy hónapot is a következő idény előkészületeivel töltheti. Szpisljak a helyszínen tekintette meg csapatunk tegnapi győzelmét is, és a hátralevő időben azon kívül, hogy minden bajnokinkon ott lesz, egy-egy edzést is meglátogat majd.

A szerb és angol állampolgársággal is rendelkező szakember az egykori Jugoszláviában született, 52 esztendős, remekül beszéli a magyar nyelvet is. Játékoskorában védekező középpályásként járta meg többek között a Dinamo Zagreb és a Cardiff City együttesét; edzői karrierjét pedig futballista karrierje befejezése után Angliában, az utánpótlásban kezdte: a Cardiffnál és a Southamptonnál is dolgozott ifjúsági edzőként, hazánkban pedig a DVSC pályaedzőjeként elért Bajnokok Ligája és Európa Liga csoportkörre, két bajnoki arany és egy ezüstéremre, két-két Ligakupa és Magyar Kupa sikerre, valamint egy Szuperkupa győzelemre lehet büszke. Az NB III-as Létavértest a pályán a másodosztályba juttatta, adminisztrációs hiba miatt azonban nem indulhattak a magasabb osztályban, Békéscsabán pedig első idényében feljuttatta a csapatot az NB I-be, igaz, rögtön ki is estek utána. Szpisljak pro licences edzői diplomával rendelkezik, sok sikert kívánunk neki egerszegi munkássága idejére!