Hiányzók mellett, sikerélményekkel a hát mögött a Budaörs ellen - felvezető

2017.04.01 18:44

Élőben, a helyszínről közvetítjük a Tatabányán megrendezésre kerülő bajnokit / 2017-ben még nem nyertünk idegenben bajnokit                              

Kiszámíthatatlan, háromesélyes mérkőzésen lép pályára holnap csapatunk a Budaörs ellen a Tatabánya külvárosának számító alsógallai Grosics Gyula Stadionban. A helyi NB III-as csapatot három ki nem állás miatt kizárták, így jelenleg csak a budaörsiek játszanak a néhány éve felújított létesítményben, aminek valószínűleg nem a legideálisabb a talaja a futballhoz.

A cikk elején megfogalmazott mondatot nem a tabellára alapozzuk, hanem a csapatok csapongó formájára. Hat hely és kilenc pont az előny a mieink javára, a Budaörs helyzete viszont annak ellenére nehéz, hogy a 14. helyen állnak a húszcsapatos mezőnyben. Három ponttal vannak ugyanis mindössze a rettegett vonal felett, jó pár győzelemre szükségük lesz még a biztos bennmaradáshoz. A szezon közben Bognár György váltotta a kispadon Miskei Attilát, és tavasszal pályaválasztóként eddig mindig három pontot szereztek. A mieink ezzel szemben még nem nyertek idegenben tétmeccset 2017-ben (a bajnokságban Siófokon 1-1, Dorogon 0-0, Cegléden 2-3). Formánkra viszont nem lehet panasz, a múlt heti stadionavató-győzelmet és a Balmazújváros magabiztos legyőzését követően önbizalma mindenképp lehet a fiúknak.

Csató Sándor nem számíthat a Cegléd ellen megsérülő Jakab Dávidra és a második, öt sárga lapos eltiltását letöltő Nagy Tamásra sem, és problémái vannak a kézsérülést szenvedett Patvaros Zsoltnak is, aki ennek ellenére pályára léphet.

A két csapat őszi meccséről nem őrzünk kellemes emlékeket, hiszen a budaörsiek akkor 1-0-ra győztek Stieber András találatával.  A válogatott középpályás, Stieber Zoltán testvére vezeti is csapata házi góllövőlistáját öt góllal. A tavalyi idényből azonban kellemes emlékeink lehetnek, idegenben 5-1-re, hazai pályán 2-0-ra múltuk felül holnapi ellenfelünket.

A találkozóról honlapunkon élő, rádiós közvetítést hallgathatnak vasárnap 16:25-től a helyszínről, a lefújás után pedig tudósítással, képekkel és interjúkkal várjuk majd Önöket honlapunkon.

Budaörs – ZTE FC vasárnap 16.30
Élőben: ztefc.webnode.hu
Vezeti: Takács János (asszisztensek: Szilágyi Norbert, Hofbauer Roland; tartalék-játékvezető: Ducsai József)
Várható kezdőcsapatunk: Szappanos – Angyal, Króner, Polényi, Deutsch – Patvaros, Bedi – Babati, Szatmári, Paudits - Bobál

Hajrá ZTE!