Gyirmót FC Győr - ZTE FC 1-1 (1-0)

2015.10.25 17:01

Babati a 89. percben egyenlített / Felvételről lesz látható a meccs az M4-en                                                             

Szurkolóink számára még el sem kezdődött a Gyirmót – ZTE FC mérkőzés, máris rossz hír érkezett: az Austinban tegnap elmaradt Forma 1-es időmérő edzést 15 órától pótolják, s az M4 közvetíti. Azaz a ZTE meccse este 22.20-tól kerül képernyőre. Nem ez volt a szezonban az első ilyen eset, nem mellesleg a találkozót is a tv miatt tették át szombatról vasárnapra.

Az első félidő első felében inkább nekünk voltak lehetőségeink, de Daru nem tudta helyzeteit értékesíteni. A 27. percben pedig egy jobbról középre tett labdát Simon Attila lőtt Szappanos kapujába. 1-0 Mindez Városi labdavesztése után alakult ki.

Nem sokkal később Patvaros hibázott nagy helyzetben, majd Szappanos is bemutatott egy nagy bravúrt Simon ziccerénél. Az első játékrész 1-0-s hazai előnnyel zárult.

A második 45 percben sem játszott alárendelt szerepet együttesünk. Sőt, többször eljutottunk az ellenfél kapujáig, csak a jó utolsó passz, a befejezés hiányzott. Igaz, a hazaiaknak is akadtak lehetőségeik előnyük növelésére.

Érkeztek a cserék mindkét oldalon, Szalkai, Szöllősi és Koller jött a pályára nálunk, s benne volt a meccsben, hogy kiegyenlíthetünk.

Ami szerencsére be is következett: az egyik csere, Szöllősi adott be szögletet, ami után nem tudtak tisztázni a gyirmótiak, Babati pedig közelről a kapuba lőtt. A hosszabbításban már nem alakult ki helyzet, így maradt az 1-1.

Ha azt nézzük, hogy a végén egalizáltunk, nagyon értékes az egy pont, és mivel így a három „nagy”, a Gyirmót, a Mezőkövesd és a ZTE is döntetlent játszott a hétvégén, nem változott a közvetlen élmezőny.

ZTE FC: Szappanos - Simonfalvi, Gyagya, Fodor (Szalkai, 66.), Bedi- Patvaros (Koller, 82.), Nagy T.- Babati, Szakály (Szöllősi, 72.), Városi - Daru

Cserék: Kovács D. (k), Szalkai, Koller, Szöllősi, Króner, Bailo, Bíró

Gyirmót: Sebők Zs. - Bori G., Lázár P., Balogh B., Völgyi D. - Madarász M. (Horváth, 65.), Kiss M. - Vass P. (Lengyel, 86.), Simon András (Beliczky, 72.), Paku R. - Simon Attila

Cserék: Rusák (k), Beliczky, Tóth, Présinger, Bohner, Horváth, Lengyel