ETO FC Győr - ZTE FC 0-0 (0-0)

2017.01.28 14:05

Helyszíni, részletes beszámoló negyedik téli edzőmérkőzésünkről / Jó iramú találkozón nem született gól                                                

Együttesünk negyedik téli edzőmérkőzésén három vereség után az NB III Nyugati csoport második helyezettje, az egyértelműen NB II-t megcélzó Győr ellen próbált javítani. A találkozóra a lipóti edzőtábor zárásaként került sor, hiszen az összecsapást és az azt követő ebédet követően csapatunk hazautazott a Szigetközből. A mérkőzésre ezúttal is a remekül előkészített műfüves pályán került sor, a mellette fekvő füvesen ugyanis fagyott volt a talaj.

40 perccel 10 óra előtt érkezett meg az első négy győri szurkoló ETO-sállal a nyakában, aztán szép lassan gyülekeztek a többiek is. Amikor Csató Sándor, a játékosként három évet a négy folyó városában lehúzó vezetőedzőnk segítőivel szemlézni érkezett a pályára, boldogan ölelkezhetett össze a régi ismerősökkel. A kezdő spíszó előtt a játékosok között is baráti volt a hangulat, ment a viccelődés, azaz igazi felkészülési mérkőzés hangulatot tapasztalhattunk. Nézőkből - főleg edzőmeccs lévé - azonban nem volt hiány, mintegy 150 győri drukker gondolta úgy, a legjobb szombat délelőtti program a Győrtől jó félóra autótásra elhelyezkedő településen edzőmeccset nézni. Az időjárás azonban nem volt kegyes, -8 fokban és hideg szélben zajlott a találkozó, valakiknek két kabát, sapka, kesztyű és sál sem segített a fázás ellen.

ztefc.webnode.hu fényképe.

A játékosok azonban nem fáztak, hiszen nagy iramban vetették magukat a mérkőzésbe. A mieinktől Daru és Patvaros már a hét közben hazautazott sérülés miatt, de ma Babati és Fujsz sem állt Csató mester rendelkezésére. Az 500 férőhelyes lelátón kevesen foglaltak helyet, ugyanis sokan a pályától két-három méterre, szélvédett helyen figyelták a történéseket. A ZTE-ben pályára lépett egy próbajátékos is Tóth Jeremy személyében, az ellenfélnál azonban Kabát Péter ezúttal nem játszott. Az ETO-sálasok elégedettséggel figyelhették, hogy csapatuk maximálisan felveszi a versenyt a magasabb osztálybeli ZTE-vel szemben. Az első percekben egyértelműen a "hazaiak" akarata érvényesült, akik a zöld széksorok miatt tényleg hazai környezetben érezhették magukat. Az első ZTE-meccsét játszó Paudits Bobállal együtt játszott csatárt, de Bobál szerepelt az ék pozíciójában, Paudits pedig kicsit hátrébb játszott. Az első lehetőségünk egy Angyal-Paudits-Angyal összjáték végén alakult ki, de Véghet még lövése előtt elválasztották a labdától. Az ETO támadott többet igazi helyzet nélkül, azaz Bekő Balázs gárdájának mezőnyfölénye meddő volt. Csatárainkat nem igazán tudtuk megjátszani, azonban a 45. percben Tóth Jeremy harcos labdaszerzése után Bobállal játszott össze, de az utolsó passz nem sikerült pontosan, így odalett a lehetőség.

ztefc.webnode.hu fényképe.

A szünetben a Győr sort cserélt, mi azonban csak kapusposzton változtattunk, és olyan szempontból nem jött változás, hogy továbbra is az ETO támadott többet. Közben a szünetben a zöld-fehér drukkerekkel beszélgetve megtudtuk, 1500-2000 néző látogatja hazai mérkőzéseiket, idegenbe is csaknem 300-an ellátogatnak átlagban, jönnek február végén Andráshidára is. Hiába vezet az Érd, nem igazán tudják elképzelni, hogy ne jussanak fel, sőt, 16 éves középpályásukat elmodásuk szerint pár év múlva már a válogatottban láthatjuk játszani. Közben Csató Sándor is elkezdett cserélgetni, érkezett a pályára Forgács, Ágoston, Ekker és Króner is, együttesük játéka pedig jó húsz perccel a vége előtt megélénkült! Sorra vezettük a támadásokat, érkeztek beadások, kontrákkal veszélyesek voltunk, csak sajos igazi ziccert nem sikerült kialakítani. Jakabnak volt több lehetősége, egy ízben a labda a léc tetejéről került az alapvonalon túlra, s ha Forgács le tudja szorítani kapáslövését, beakadhatott volna. A hazaiak egy centikkel mellémenő fejessel veszélyeztettek még, de a második játékrész második fele egyértelműen a miénk volt. A gól azonban ma nem igazán volt benn a játékunkban, így maradt az igazságosnak mondható 0-0. Kérdés, ez a teljesítmény az Újpest vagy más NB II-es csapatok ellen mire lesz elég, hiszen még sok a pontatlanság és elöl hiányoznak a befejezések. Összességében azonban hasznos hetet zárt Lipóton a ZTE FC, amely remek körülmények között edzhetett és játszhatott két edzőmérkőzést, erős ellenfelek ellen.

A nagy hidegben aztán a hármas sípszót követően kiürült a sportcentrum, gyors "mínusz öt alatt kesztűben sem illetlenség a kézfogás" mondással búcsúztak a győri szurkolók (no meg a néhány egerszegi).

ztefc.webnode.hu fényképe.

ETO FC Győr - ZTE FC 0-0 (0-0)

ETO: Gyurákovics (Pálfi) – Vadász (Graszl), Nagy Á. (Nagy J), Gyagya (Varga), Kiliti (Medgyes), Csizmadia (Magasföldi), Pongrácz (Tajthy), Beliczky (Kulcsár), Nagy K. (Meszlényi), Szimcso (Szabó L.), Zamostny (Dudás)
ZTE FC: Szappanos (Fadgyas, 46.) - Angyal, Polényi (Forgács, 55.), Nagy T., Deutsch - Tóth Jeremy (Króner, 75.), Bedi - Végh (Ágoston, 62.), Jakab - Paudits, Bobál (Ekker, 62.)

A meccs képgalériája itt tekinthető meg. Edzői értékelések honlapunkon olvashatók.

Hajrá ZTE!