Elemzés: Meccselemzés (Budaörs - ZTE NB II )

2017.04.07 22:00

Újabb pontvesztés, vagy mámorító siker? / Elemzés: az egy pont is eredmény?                                                

A játék képe és az előzetes elvárások alapján azt hiszem kijelenthető, hogy ez a döntetlen csalódást keltő, ám közel sem váratlan. A Budaörs, bár nem egy nagy formátumú csapat, azonban nem is kifejezetten gyenge, ha az NB II színvonalát nézzük. Összességében azonban kijelenthető, hogy ez a vereséggel felérő döntetlen nem azért alakult így, mert az ellenfél zseniálisan futballozott, hanem mert a ZTE legyőzte önmagát.

 

Örömmel tölt el, hogy Bobál két gólt szerzett, azonban ennek ellenére a helyzetkihasználása a csapatnak közel sem volt elfogadható ezen a mérkőzésen. Annak ellenére, hogy a csapat játéka érdekes fordulatokat mutatott. néha még tudatos támadásépítést is láttam, érződik, hogy sokat kell még fejlődnie a gárdának, ha valóban eredményes akar lenni. Ami a játékosokat illeti, Oláh és Szatmári aligha nyújtott értékelhető teljesítményt, nem hiszem, hogy ZTE-s karrierjük túl hosszúra nyúlik majd. Ami a védelmet illeti, ezen a mérkőzésen is kevés megingásuk volt, bár ez inkább a Budaörs passzivitásának tudható be.

 

A középpályán még mindig nem volt olyan, aki irányított volna, aki mélyről indulva felépítette volna a támadásokat, vagy ehhez hozzásegítette volna a többieket. Ez visszatérő probléma, noha a labdabirtoklásunk javuló tendenciát mutat, a ZTE együttese úgy tűnik, mégsem tud ezzel mihez kezdeni. Bobál ismét bizonyította, hogy képes a jó teljesítményre és ha a támadásépítés fejlődne sokkal hatékonyabb is lehetne. Paudits most nem játszott kiemelkedően, de panaszt sem igazán lehet rá tenni. A gólhelyzeteink nem tartoznak a kifejezetten látványos kategóriába, azonban ezen a mérkőzésen kevés említésre méltó dolog volt azokon kívül.

 

Azért, hogy a játékvezető is meg legyen említve, leszögezném, szerintem a meccsen elkövetett hibák nem voltak kirívóak ilyen szempontból, legalábbis azt figyelembe véve, hogy milyen döntések szoktak születni néha az NB II szintjén.

Tipikusan az a típusú mérkőzés volt, amit az emberek szeretnek elfelejteni, ez pedig probléma, ugyanis ezen mérkőzés momentumai megmutatták, hogy hol jár a ZTE a kitűzött célokhoz képest. A rövid passzok és a labdatartás továbbra sem megy, mint ahogyan a kontrákkal is vannak gondok, igaz, ezt tudtuk eddig is. Most azonban láttam a változás jeleit, próbálkozásokat egy más típusú játékra, amely talán jobban fekszik a csapatnak. Nos, ezt majd a következő mérkőzéseken megtudjuk.

 
Hajrá ZTE!
H. E.