Egyre égetőbb feladat a pontok szerzése - felvezető

2017.03.18 19:18

A feljutásért harcban lévő Balmazújváros érkezik a ZTE Arénába / Kérdés: lesz-e következménye a Csató-nyilatkozatnak?                                     

Az NB II 26. fordulójának nyitómérkőzésén csapatunk a feljutásért reális harcot vívó, a másodiknál eggyel kevesebb mérkőzést játszva is mindössze két pont hátránnyal harmadik Balmazújvárost látja vendégül. A Feczkó Tamás irányította hajdúsági csapat eddig tizenegy ponttal szerzett többet a ZTE-nél, most azonban már nem lehet kifogás, a győzelemre kell törekdnünk. Érdekes kérdés, hogy az M4 Sport által is követítendő mérkőzésen eszközöl-e több változást vezetőedzőnk, aki erősen kritizálta néhány - meg nem nevezett - játékos teljesítményét és hozzáállását.

Ősszel 0-0-ra végzett a két gárda holnapi vendégeink pályaválasztásával, továbbá pozitív emlék lehet a szintén ottani Magyar Kupa mérkőzés, ahol sikerült kivívnia a továbbjutást a Csató-csapatnak 2-1-es győzelmével. Akkor még jobban futott a szekér a ZTE FC-nek, a Balmaz pedig a bajnokságban nem esett vissza, elmúlt öt mérkőzésén három győzelmet és két döntetlent mutathat fel. Bár a csütörtöki, Vác elleni döntetlenjük alkalmával értékes pontokat vesztettek, hiába írták már le többször őket, eddig mindig rácáfoltak a kétkedőkre. A tavalyi idényben hazai pályán szintén tv-s meccsen nyertünk 2-0-ra (még Csank János irányításával), tavasszal viszont idegenben 1-0-ra vesztettünk. A korábbi évekből két már-már megnyertnek hitt meccs juthat eszünkbe, 2-0-ról és 3-0-ról is egyenlítettek a ZTE Arénában, utóbbi Lőrincz Emil akkori vezetőedző lemondását is eredményezte.

A stadionavatót és a válogatott szünetet megelőzően nagyon ráférne már a fiúkra a siker, ha másba nem is, abba kapaszkodhatunk, hogy legutóbb a Nyíregyháza elleni talán a szezon legjobb játékával nyertünk - tv-s mérkőzésen. Remélhetőleg sokan választják a vasárnapi ebéd utáni (esetleg előtti) programnak a holnap 13 órai bajnokit, amelyre bár 11 fokos hőmérsékletet és esőt mondanak, talán az időjárás is engedi, hogy remek időben játszhassanak a csapatok. A remek játékról és eredményről pedig már a srácoknak kell gondoskodniuk...

ZTE FC - Balmaz Kamilla Gyógyfürdő vasárnap 13:00
Élőben: M4 Sport, ztefc.webnode.hu (szöveges közvetítés)
Játékvezetők: Pintér Csaba (asszisztensek: Kóbor Péter, Király Krisztián; tartalék-játékvezető: Görög Márió)
Várható kezdőcsapatunk: Szappanos - Angyal, Polényi, Forgács, Deutsch - Nagy T., Bedi - Paudits, Végh, Babati - Bobál

Hajrá ZTE!