Daru nélkül is a három pont reményében lépünk pályára Soroksáron - felvezető

2015.11.20 19:44

Kiesőhelyen álló csapat otthonában lépünk pályára / Tavaly 2-0-ra kikaptunk otthonukban                                       

Folytatódik a másodosztályú bajnokság a hétvégén. A „szünet” alatt sem unatkoztunk, válogatottunk szállította a sikereket, most viszont az egerszegi focistákon a sor, akik Soroksáron folytatják a Merkantil Bank Liga küzdelmeit. Két forduló van még hátra a téli pihenőig, ez a két forduló viszont rendkívül fontos lesz. Két nyerhető, ám idegenbeli, azaz mindig nehéz összecsapás jön, Soroksáron és Ajkán.

A Budapesttől délre fekvő Soroksáron tavaly zártkapus meccsen szenvedtünk 2-0-ás vereséget. Ezúttal lesznek nézők, ám vendégjegyet már nem lehet váltani a helyszínen. A tavalyi szezonban hazai pályán egy izgalmasnak, jónak semmiképpen sem mondható találkozón Króner fejesgóljával 1-0-ra sikerült legyőzni ellenfelünket.

Mint szurkolóink is tudják, tavasszal rendkívül sokat játszunk hazai környezetben, ezért is fontos, hogy olyan helyezéssel és legfőképpen pontszámmal forduljanak a második tizenöt fordulóra a srácok, amellyel reális esély van a feljutásra.

Holnapi ellenfelünk a kieső tizenötödik pozíciót foglalja el, 11 megszerzett ponttal. A ZTE pedig 3., 23 ponttal, két ponttal lemaradva a már feljutást érő második pozíciótól, négyre az elsőtől. Azaz ha a tabellát nézzük, papírforma szerint nyernünk kell, de nem lesz az olyan egyszerű...

Már csak azért sem, mert a góllövőlistát vezető Daru Bence sérülés miatt nem léphet pályára. A csatár Újpesten kezdett a Magyar Kupa visszavágón, a hatvanadik percben érkezett helyére Babati. Horváth Roland továbbra is maródi, s Horváth Péter is hiányozni fog, bár, utóbbi kezdőbe jelölésére nem sok esély mutatkozott volna. A szintén Újpesten megsérülő Szalkai sem biztos, hogy hadra fogható lesz, s vannak további kérdőjelek is.

A csapat már ma délután elutazott Egerszegről, Dunavarsányban szállnak meg éjjel, majd holnap érkeznek meg a meccs helyszínére. Az összecsapás, melyet Botló Béla vezet majd, 13 órakor veszi kezdetét. A kisvárdai teljesítményt kéne átmenteni holnapra, idegenben ugyanis ott sikerült nyerni az előző játéknapon. A következő: Soroksár?

Hajrá ZTE!