Ceglédi VSE - ZTE FC 3-2 (2-1)

2017.03.16 18:19

Bobál kétszer visszahozta csapatunkat a meccsbe, Szappanos büntetőt védett, de hiába / A 10. helyre csúszott vissza együttesünk                          

Legalább a tavaszi bajnoki veretlenség megtartásáért, de inkább nagy elánnal, három pontért utazott csütörtökön Albertirsára csapatunk, ahol az „albérletben” játszó Cegléd ellen lépett pályára. Csató Sándor változtatott a Szeged 2011 elleni kezdőn, ezúttal Króner játszott jobbvédőt, valamint Polényi és Angyal kárára Kovács Gábor és Forgács András kezdhetett. Elöl meglepetésre csak a padon kezdett Bobál Gergely, így Babati ismét az első perctől lehetőséget kapott.

Nem kezdődött jól a meccs a mieink számára, hiszen már öt perc után vezetett az ellenfél egy igen furcsa, Szappanos alatt átcsúszó lövéssel, ami Frőhlich Roland nevéhez fűződik (1-0). Bobál sem sokáig „pihent” a padon, Jakab sérülése után gyorsan be kellett állnia, s mint később kiderült, főszereplővé vált. Babati kapufája után Babati passzából szerzett gólt, így viszonylag gyorsan sikerült egyenlíteni (1-1). Albert Ádám sem hagyta, hogy megfeledkezzenek róla, a ceglédi játékos kapufás góljával ismét a hazaiak vezettek a tizenöt perces szünetben (2-1).

A végig nagy szélben zajló összecsapáson újra sikerül egyenlítenünk a 68. percben: Bedi ível középre egy szögletet, Bobál pedig fejesével saját maga és csapata második gólját szerezte (2-2). Aztán tizenegyeshez jutott a Cegléd Végh lerántása után, de Szappanos nagyot védett, a végén mégsem örülhettünk még egy pontnak sem.  Szabó egy kapufáról kipattanó labdát értékesített, beállítva a 3-2-es végeredményt.

A forduló után a ZTE a 10. helyre csúszott vissza a húszcsapatos mezőnyben, s immár közelebb van a kiesőhelyhez, mint a feljutóhoz: a Soroksár tizennégy ponttal vezet a mieink előtt, míg a Cegléd maradt a 18., 24 ponttal.

A lefújás után Csató Sándor nyilatkozatában egy-két játékos „kívánnivalót maga után hagyó” teljesítményéről beszélt, hozzátéve, a három kapott gól nagyon sok ezen a szinten.

A forduló további eredményei:

Kozármiseny – Nyíregyháza 1-0

Budaörs – Csákvár 4-1

Dorog – Siófok 0-0

Szeged – MTE 0-0

Soroksár – Cigánd 0-0

Szolnok – SZEOL 2-1

Kisvárda – Sopron 1-0

Balmazújváros – Vác 0-0

Puskás Akadémia – Békéscsaba 3-0

Ceglédi VSE – ZTE FC 3-2 (1-0)
Cegléd, 350 néző
ZTE FC: Szappanos – Króner, Kovács G., Forgács, Deutsch – Nagy T., Bedi – Babati (Oláh, 62.), Végh (Ekker, 81.), Jakab (Bobál, 13.)- Paudits
Gólszerzőink: Bobál (19., 68.)