Budaörs - ZTE FC 1-5 (1-0)

2016.02.28 18:20

Helyszíni tudósítás a feljutási rangadóról / A hazaiak vezetésére a két kiállítás után öt góllal válaszolt a ZTE                                         

A ZTE FC a mai délutánon Budaörsön játszott feljutási rangadót. A csapatokat hűvös, kissé szeles, ám futballra mindenképpen alkalmas időjárás fogadta. Együttesünk a fordulót megelőzően egy ponttal előzte a hazaiakat. Csapatunkból sérülés miatt hiányzott Simonfalvi, Bedi és Babati, Wittrédi viszont a cserepadra már leülhetett. Először kezdett NB II-es bajnokin Gottfried Dániel, aki a múlt heti gólpasszos bemutatkozása után ezúttal már a kezdő sípszótól pályán volt. Ma ünnepli születésnapját játékosunk, Horváth Roland, akinek ezúttal is sok boldogságot kívánunk! Ő és kislánya végezte el a kezdőrúgást.

Az első öt percben mindkét együttes próbált támadni, ám mezőnyfölényt egyik csapatnak sem sikerült kiharcolni. A 8. percben láthatta az első helyzetet a mintegy 600 fős publikum, ekkor egy veszélyes hazai támadás végén Ódé lőtt mellé nagy helyzetben. Bő tíz perccel később megvolt az első lehetőségünk nekünk is, ám Szakály 19 méteres szabadrúgása nem sokkal mellé szállt. A 22. percben az első szögletéből vezetést szerzett a hazai gárda: Csobánki bólintott Szappanos kapujába.  A vezető góljukat követően is támadásban maradtak a budaörsiek, nem tudtunk igazi helyzeteket kialakítani. A 39. percben cserélni kellett Miskei Attilának, a Budaörs vezetőedzőjének, ugyanis Csillag Dárius izomszakadást szenvedett; Menyhárt váltotta. A játékrészt egy Szappanos-védés zárta, a hazaiak előnnyel vonulhattak pihenőre.

A szünetben Csank János cserével próbált frissíteni, Patvaros helyére a támadóbb szellemű Wittrédi érkezett, Gottfriedet pedig Horváth Roland váltotta. A második félidőt aktívabban kezdte a ZTE, kisebb helyzetekig is eljutott, de a fordulópont az 58. perc volt: Csobánki buktatta Horváth Rolandot, amiért megkapta második sárga lapját és mehetett is zuhanyozni. Két perccel később pedig Tányéros is piros lapot kapott, ugyanis a szögletzászló környékén durván odacsúszott Városinak. A sértett által beívelt szabadrúgást Forgács a hosszún érkezve, félfordulatból leadott lövéssel juttatta a kapuba. Ezt követően a Budaörs nem állt be védekezni, sőt, Szappanosnak ziccert kellett védeni. Majd Daru pillanatai következtek: a 72. percben közelről bólintott a felső lécre, majd a 74. minutumban is kapufát lőtt, ekkor szerencsére már a szerencse is vele volt, labdája a kapuba pattant. Szinte hihetetlen, de a hazai együttes még ezt követően is képes volt nagy helyzetig eljutni, ismét Szappanosnak kellett nyújtózkodnia. Az utolsó tíz perc viszont már örömjátékot hozott. Wittrédi előbb egy huszonöt méteres szabadrúgással vette be Szentpéteri kapuját (aki dermedten nézte, ahogy a játékszer kapujában köt ki), majd egy látványos emeléssel már háromgólosra növelte a zalai előnyt. A ráadás a hosszabbításban érkezett, Városi ziccerét kivédte a kapus, az ezt követő szögletből pedig szélsőnk szerzett gólt, beállítva a végeredményt. Hozzátesszük, időközben Miskei Attilát, a hazai mestert is elküldték a kispadtól.

Összegzésként, a Budaörs a kiállításokig végig egyenrangú partnere volt a ZTE FC-nek, vezettek és játékban sem vallottak szégyent. A fegyelmezetlenségeiknek köszönhető kiállítások terhét viszont már nem bír(hat)ták el, ekkor a ZTE Wittrédi vezérletével már bedarálta őket. Ezzel a sikerrel négy ponttal elléptünk a harmadik helyezett Budaörstől, valamint négy pontra megközelítettük a listavezető Gyirmótot. Jövő vasárnap ismét tv-s mérkőzésen a Mezőkövesd érkezik, nagy rangadó lesz, az biztos (Pintér Attila, a kövesdiek vezetőedzője élőben nézte meg a mai ZTE meccset).

Budaörs – ZTE FC 1-5 (1-0)
Vezette: Szilasi Szabolcs
Budaörs: Szentpéteri - Horváth L., Tányéros, Hegedűs, Ódé- Csillag (Menyhárt, 38.), Csobánki- Papp, Nagy T.- Bogáti (Mátyás, 63.), Tóth P. (Sajbán, 58.)
ZTE FC: Szappanos - Króner, Gyagya (Koller, 62.), Forgács, Szalkai- Szakály, Patvaros (Wittrédi, 46.) – Gottfried (Horváth R., 46.), Nagy T., Városi- Daru

A mérkőzést élőben közvetítettük is, az események percről percre:

1.p. Elkezdődött a mérkőzés, Horváth Roland ma ünnepli születésnapját (Isten éltesse!), ő és kislánya végezte el a kezdőrúgást. A Budaörs kezdett.
5.p. Eddig mezőnyben zajlik a játék. Mindkét csapat próbál támadni, de mezőnyfölényt még nem sikerült kiharcolniuk.
8.p. Nagyon veszélyes budaörsi támadást láthattunk, melynek végén Ódé lőtt mellé. Ez meleg volt.
19. p. Városit vágta fel Hegedűs a tizenhatos előtt egy sárga lapért cserébe. Szakály nem sokkal tévesztett  célt.
22.p. Vezetést szerzett a Budaörs. Jobb oldali szögletre érkezett Csobánki, akinek fejese a bal felsőben landolt. 1-0
34.p. Szalkai sárgult be. 
39.p. Cserélt a hazai csapat: Csillag helyére Menyhárt érkezett. Az első hírek szerint izomszakadást szenvedett a budaörsi fiú. A gól óta nem sikerült igazi helyzetet kialakítanunk.
45+1. perc. Félidő. Hazai vezetéssel vonulnak pihenőre a csapatok.
46.p. Elkezdődött a második félidő. Patvaros helyére Wittrédi érkezett, Gottfriedet pedig Horváth Roland váltotta.
50.p. A gólszerző, Csobánki kapott sárgát Daru lerántásáért.
58.p. Horváth Rolandot vágta fel Csobánki, akinek már volt sárgája. Szilasi felmutatta neki a másodikat is, így a kiállítás sorsára jutott. A szabadrúgást Szakály lőtte rá, a hazai portás bravúrral védett.
60.p. Tányéros vágta fel durván Városit, a mozdulatért azonnali piros járt.
61.p. A szabadrúgást Városi ívelte be a bal oldalról, Forgács pedig akrobatikus mozdulattal juttatta a hálóba a labdát. 1-1
67.p. Szalkai gurított vissza a második hullámban érkező Wittrédinek, aki egy igazítás után a jobb alsó mellé lőtt. Nagy helyzet volt. Az ellentámadásnál a Budaörs ziccerét Szappanos védte.
70.p. A budaörsi Nagy Tamás kapott sárgát. Időközben ellenfelünknél két csere: Tóth - Sajbán, Bogáti - Mátyás
72.p. Daru közelről fejelt a felső lécre. Érik a vezető gólunk, kettős emberelőnyben nem lehet más a cél, mint a győzelem.
74.p. Daru a bal oldalról lőtt, labdája ezúttal a bal kapufáról befele pattant. Ezzel már 2-1-re vezetünk!
76.p. Budaörs-helyzet! Öt méterről lőtt játékosuk, Szappanos bravúrral védett.
80.p. Lehet, hogy eldőlt. Wittrédi szabadrúgása vágódott Szentpéteri kapujának jobb oldalába. 1-3!
85.p. Koller passzolt Wittrédihez, aki az átvétel után gyönyörű emeléssel vette be a hazaiak kapuját. 1-4
87.p. Miskei Attilát, a Budaörs edzőjét elküldte a kispadtól Szilasi Szabolcs.
90+1.p. Városi ziccerben leadott lövése akadt el a kapusban, ám a szögletet már a kapuba juttata Városi Viktor. Ez a vége, 5-1-re győztünk!

A mérkőzésről készült fényképgalériánkat IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

Hajrá ZTE!