Bozsik József: - Örülök, hogy végig kapkodás nélkül játszottunk

2016.07.20 22:57

Megbízott edzőnk nem számított ilyen nagy labdabirtoklási fölényre / Az első félidei hibákat a szünetben sikerült javítani                                

Bozsik József Répcelakon megbízott edzőként irányította keretünk fiatalabb részét, míg Csató Sándor vezetőedző a ZTE Arénában meccselt. Bozsik egyébként Szabó II. Zsolttal közösen az U 19-es korosztályt is irányítja a felnőtt keret másodedzősége mellett. A répcelaki 6-3-as sikert követőn részletes összegző véleményt kértünk és kaptunk Bozsik Józseftől, amit az alábbiakban olvashatnak:

-          A mezőnyjátékkal abszolút elégedett vagyok. Az első félidőben voltak apróbb helyezkedési hibáink, ami miatt a támadójátékunk nem működött kellőképpen, ezért volt csupán egy gólos a vezetésünk. Harminc méterig jól felépítettük az akciókat, a labdakihozatalunk rendben volt, utána viszont a támadóink – főleg a szélső védőktől – nem kapták meg a kellő támogatást, ezért nem tudtunk létszámfölényt kiharcolni az ellendél kapuja előtti harminc méteren, és így nehezen kerültünk helyzetbe. Szerencsére ezt a félidőben rendbe tudtuk tenni, néhány dolgot megbeszéltünk. Szerintem önmagáért beszél, hogy Szalkai Robi bal védőből két gólt rúgott, illetve Sundas is adott két gólpasszt jobb oldali védőként. Elkezdtek működni a szélső váltásaink, szélső védőink jól léptek be a játékba, jól támogatták a támadókat, ezt követően a létszámfölényeket jól játszottuk meg. Hozzátartozik, hogy ellenfelünk két osztállyal lejjebb játszik, kezdtek elfáradni a második félidő első harmada után. Magas labdabirtoklási és mezőnyfölényben játszottuk le a mérkőzést. Ezt el is vártam, bár nem gondoltam, hogy 80-20 %-os labdabirtoklási fölényünk lesz. Ennek nagyon örülök, játékosaink végig türelmesen, kapkodás nélkül játszottak. A második félidőben jött a kreativitás és a gólok is. Látjuk a hibáinkat is, ezek elsősorban helyezkedési hibák, illetve olyan hibák, amik a fiatalságból fakadnak. Néhány játékos még az extrát akarja játszani az egyszerű helyett, de a második játékrészben ebben is tudtunk előrelépni.

Hajrá ZTE!