Az ellenfélnek már tét nélküli meccsre mentenénk át a békéscsabai formát - felvezető

2017.05.06 20:52

Paudits súlyos sérülése miatt hosszú hónapokra kidőlt / A SZEOL ellen csak nekünk van vesztenivalónk, ősszel sikerült nyernünk                       

A békéscsabai győzelmet követően jóval jobb hangulatban teltek csapatunk napjai és edzései a SZEOL elleni bajnokira készülve, ami nem meglepő, hiszen négy vereség után jött a siker. Már csak amiatt is nyugtató hatású lehetett a szerdai három pont, hogy ne kelljen hátrafelé nézegetni a játékosoknak, edzőknek sem.

Holnap 18 órától egy olyan együttes érkezik a ZTE Arénába, amely már csak a becsületéért küzdhet, hiszen  a szegedi SZEOL szerdai, Vác elleni döntetlenjével már kiesett az NB II-ből, újoncként jövőre újra az NB III-ban szerepelhetnek. Zoran Kuntics gárdája eddig 17 pontot szorgoskodott össze, mindössze négyszer győztek, korántsem tartoznak tehát a nehéz ellenfél kategóriájába. Nekünk azonban nem ezzel kell foglalkozni, hanem a kötelező három pont megszerzésével, ami akár a kilencedik helyet is jelenthetné számunkra a forduló után. Az ősszel 1-0-ra győztünk a Tisza-parti városban, egy hasonló győzelem most is értékes lenne. A bajnokság hátralevő fordulóban egyébként többnyire kiesés ellen küzdő együttesekkel mérkőzik meg majd csapatunk (Csákvár, Cigánd, Kozármisleny), jó formában játszva tehát nem elképzelhetetlen felzárkózásunk.

Tegnap este azonban nagyon rossz hír is érkezett a ZTE-szimpatizánsok számára: Paudits Patrik keresztszalag-szakadást szenvedett, ami általában 6-8 hónap kihagyást vesz igénybe. Támadónk tehát nemhogy ebben az idényben, a következő őszének első felében sem állhat majd a stáb rendelkezésére, személyében nagyon értékes játékost vesztett el a ZTE hosszabb időre. Amiben bízhatunk, az Patrik hozzáállása, szorgalma, hiszen korábban egyszer már a várható felépülési időnél jóval hamarabb visszatért a pályára alázatos és kitartó munkájának eredményeként.

ZTE FC – SZEOL vasárnap 18.00
ZTE Aréna, vezeti: Dr. Kovács Gergely (Takács Gábor, Szécsényi István; Barna Gábor)
Várható kezdőcsapatunk: Szappanos – Króner, Polényi, Forgács, Deutsch – Nagy T., Oláh – Babati, Végh, Szatmári – Bobál

Hajrá ZTE!