Aqvital FC Csákvár - ZTE FC 3-2 (1-0)

2015.10.17 21:49

Kétszer is egyenlítettünk, ám Kocsis 89. percben szerzett gólja a Csákvár javára döntött / Forgácsot kiállították                                    

Mintegy 400 néző előtt lépett pályára a ZTE FC a másodosztályú labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában, Csákváron. A pálya talaja finoman fogalmazva sem volt ideálisnak mondható, de az is igaz, hogy ez nem csak a ZTE, hanem a hazaiak dolgát is megnehezítette.

Kiegyenlített mérkőzés zajlott a pályán gyakorlatilag az egész 90 perc alatt. A Csákvár az első negyedóra végén, Kocsis révén szerzett vezetést, amelyet egy labdaeladás előzött meg. Már az első játékrészben is megvoltak a sanszaink az egalizálásra, ám a hazaiak kapusa többször mentett.

Félidőben Csank mester változtatott, Babati helyére Városit küldte a pályára. Bő tíz perce ment a játék, amikor a szintén csereként beálló Szöllősi szabadrúgásból tekert Gróf kapujába. Középpályásunknak talán ez volt az első labdaérintése. Sokáig nem tarthatott azonban örömünk, ugyanis a 70. percben Szappanos egy rossz kijövetel után elpasszolta a labdát, s Bakosnak már nem volt nehéz dolga. 2-1. A 80. percben Városi talált be szöglet után, azaz cseréink közül ő is gólt jegyzett. Mindhiába, hiszen a 88. minutumban Forgács utolsó emberként szabálytalankodott és piros lapot kapott (így valószínűleg két meccses eltiltás vár rá), egy percre rá pedig Kocsis megszerezte saját maga második, csapata harmadik, egyben találkozót eldöntő gólját: Makrai alapvonalról középre lőtt labdáját vágta a kapuba.

Pont nélkül maradtunk tehát Csákváron, ami fájó, hiszen a döntetlen mindenképp benne volt a mérkőzésben, s ezek a pontok a végén még hiányozhatnak. A hazaiak rossz sorozata pedig pont ellenünk szakadt meg...

Jövő héten Gyirmóton tv-s meccs, a listavezető ellen lehet javítani.

Aqvital FC Csákvár – ZTE FC 3-2 (1-0)
ZTE FC: Szappanos – Króner, Gyagya, Forgács, Fodor (Horváth P., 77.)- Bedi, Nagy T.- Horváth R., Szakály (Szöllősi, 55.), Babati (Városi, 46.)- Daru
Cserepad: Kovács D. (k), Simonfalvi, Szalkai, Patvaros
Gólszerzőink: Szöllősi (57.), Városi (80.)
Laposaink: Forgács (piros, 88.), Gyagya (sárga, 31.), Babati (sárga, 45.)

Hajrá ZTE!