Aqvital FC Csákvár - ZTE FC 2-2 (1-1)

2016.11.20 18:01

Kétszer vezettünk, mégsem sikerült három pontot szerezni / Csapatunk maradt a tabella negyedik helyén                                              

A honlapunk által megadott várható kezdőcsapattól egy helyen eltérve, a Szappanos – Villám, Nagy T., Forgács, Deutsch – Patvaros, Kretz – Babati, Jakab, Ekker – Bobál tizeneggyel kezdte meg ma 16 órakor soros bajnokiját a ZTE FC. Két perc sem kellett, máris örülhettünk: egy nagy csákvári hiba, s rögtön vezettünk. Történt, hogy egy hazapasszolt labda Pintértől a kapufát találta el, majd kifele pattant, az érkező Ekker pedig nem hibázott, 0-1. Ezt követően egy ideig érezni lehetett a hazaiakon, hogy megfogta őket a gyorsan kapott gól, viszont a félidő felénél egyre többet támadtak, a 32. minutumban pedig egalizálniuk is sikerült. Oldal szélről középre lőtt labdáját Molnár lőtte Szappanos kapujába, 1-1. A játékrész hátralevő részében egyik csapat sem vállalt felesleges kockázatot, igazságos 1-1-el mehettek pihenőre a csapatok.

A szünetben egyik vezetőedző sem cserélt, viszont ismét nekünk sikerült hamar magunkhoz ragadni az előnyt: két perc elteltével Nagy Tamás ellökéséért kaptunk tizenegyest, amelyet Bobál a jobb sarokba lőtt, 1-2. Az újabb vezető találatunkat követő percekben ismét nekünk voltak lehetőségeink, de Bobál helyzeteinél vagy Kovács mentett, vagy támadónk nem célzott pontosan. Aztán ismét feljött az Aqvital FC, egyre több belőtt labda érkezett a kapunk elé, de eleinte nem sikerült bevenniük kapunkat. Aztán amikor már úgy nézett ki, hogy sikerül három pontot szereznünk idegenben, érkezett Horváth Roland lövése, ami kipattant Szappanosról, a leggyorsabban érkező Molnár pedig belőtte csapata és saját maga második gólját, 2-2. Kár volt ezért a gólért, mert bár nem rossz az egy pont, a három jóval többet jelentett volna. De azért ennek is örülhetünk, hiszen a 90+2. percben Horváth nagy helyzetben a felső lécre lőtt, így a három minutummal korábban az ikszet még biztosan aláíró csákváriak végül szomorkodhattak, hogy nem sikerült nyerniük. Összességében viszont a ZTE közelebb állt a győzelemhez, az egy szerzett ponttal pedig maradt a negyedik. A forduló eredményeit holnapi rovatunkban közöljük.

Aqvital FC Csákvár – ZTE FC 2-2 (1-1)
Aqvital FC Csákvár: Kovács D. – Pintér B. (Lőrincz), Póti, Dulló, Hajdú S. – Mészáros D., Bakos Sz. (Horváth R.) – Molnár T., Kiprich D., Oldal (Kékesi)- Paudits
ZTE FC: Szappanos – Villám, Nagy T.(Króner), Forgács, Deutsch – Patvaros, Kretz – Babati, Jakab, Ekker (Gottfried) – Bobál (Daru) 
Góllövők: Molnár (32., 90.) ill. Ekker (2.), Bobál (47.-büntetőből)

Hajrá ZTE!