A szezon játékosa: Forgács András

2016.06.14 17:03

Védőnk mögött a dobogón Szappanos és Bedi foglal helyet / A Dunaújváros elleni hazai bajnokin játszottak a legjobban játékosaink                      

A 2015/2016-os idényben először minden hazai bajnoki mérkőzés után két napig osztályozhatták olvasóink játékosaink teljesítményét. Ezt követően szerkesztőségünk is adott egy-egy szavazatot minden futballistára, majd labdarúgóink megkapták osztályzatukat az adott meccsre. A 15 hazai bajnoki mérkőzést figyelembe véve készítettünk összegzést a szezon végeztével.

Ebből kiderül, hogy a legjobb teljesítményt – meggyőző fölénnyel – Forgács András nyújtotta, aki 3,9-es indexszel zárta a szezont. Védőnk – különösen tavasszal – a csapat vezéregyénisége volt, többször nyerte el a mérkőzés embere címet, például még akkor is, amikor 3-0-ra kikaptunk a Csákvártól és öngólt vétett.
A dobogó második fokára Szappanos Péter kapus „állhat fel”, 3,7-as összesítéssel. Szapi tizenhárom meccs alapján kapta az értékelést, többször bravúrjaival pontot, pontokat szerzett a ZTE FC-nek.
A „bronzérmes” 3, 6-tal Bedi Bence. Bence az előző szezon tavaszának kezdetén robbant be a kezdőcsapatba még Lendvai Miklósnál, balhátvédként. Csank Jánosnál többnyire már középső középpályást játszott, elmondta, ez a poszt „közelebb áll a szívéhez”. Egész éves munkájának gyümölcse ez az osztályzat, bízunk benne, hogy a jövőben is így fejlődik.
Érdekesség, hogy a gólkirályi címet szerző Daru Bence csak negyedik lett, köszönhetően annak, hogy néhány meccsen „észrevehetetlen maradt”, azok után kapott gyengébb osztályzatai pedig az összesített eredményen is meglátszanak.
A legrosszabb összesítésben Koller Krisztián és Szalkai Róbert lett, előbbi már biztosan nem ZTE-mezben játszik jövőre.

A hazai meccsek közül a 4. fordulóban lejátszott, Dunaújváros elleni 4-0 után születtek a legjobb osztályzatok. A szezonban egyedül ekkor fordult elő, hogy a játékosok összesített osztályzata elérte a 4-est. A leggyengébb értékelések a Csákvár elleni 0-3 után születtek, ekkor a kerek 2-est sem sikerült elérni.

Az osztályozásban egyébként a 15-ből legalább 8 találkozón értékelést kapó labdarúgókat vettük figyelembe, egy adott meccsen pedig az értékelhetőséghez 30 percnyi játék szükségeltetett.
A nyolcnál kevesebb bajnokin osztályozhatók közül a kapus Kovács Dániel lett a legjobb, aki amikor lehetőséget kapott, bizonyított.

Hajrá ZTE!