A múltra támaszkodva bízunk a békéscsabai bravúrban – felvezető

2017.05.02 21:46

A Sopron ellen megsérült Paudits nem léphet pályára a Viharsarokban / Nyolc ponttal előzzük meg a kiesőhelyet, fontos két meccs jön                    

A Sopron elleni vereségen ha nehéz is, gyorsan túl kellett lépni csapatunknak, amire Csató Sándor vezetőedző is utalt mérkőzés utáni nyilatkozatában. A szakember elmondta, másnap reggel már edzenek, és megpróbálnak rendet tenni a fejekben is, habár nincs könnyű dolguk. Holnapi ellenfelünk is tréningezett május első napjának délelőttjén, és ők is vereség után. Helyzetük azért merőben eltérő, hiszen három pontra vannak a feljutást érő második helytől, de pont ezért fájhat nekik a négy győztes bajnoki után elvesztett Vác elleni mérkőzés.

Most hazai pályán egyértelműen a három pont megszerzésére törnek, bár a múlt nem mellettük szól. A ZTE tízszer nyert eddig a viharsarki gárda ellen, akik négyszer győztek le minket hét döntetlen mellett. Ősszel 2-2-re végzett egymással a két csapat a ZTE Arénában, amikor Villám Balázs korai kiállítása miatt emberhátrányban játszva is kétszer vezettünk, végül azonban pontosztozkodás alakult ki.

A ztefc.webnode.hu hamarosan már hajrazte.hu! KÖVESSE CSAPATUNK MINDEN TÖRTÉNÉSÉT MÁJUS 21-TŐL A MEGÚJULÓ SZURKOLÓI HONLAPON!

Boér Gábor csapata ellen ezúttal is elmondható, hogy a döntetlen is bravúrral érne fel jelen helyzetben (2016. december 1. óta két tétmeccset nyertünk, legutóbb március közepén), s nem csak az együttes becsülete miatt. A sorozatos pontvesztések után egyre többen nézegetnek hátrafelé a tabellán Zalaegerszegen, és jelenleg nyolc pont az előnyünk a már kieső helyen tanyázó Kozármislennyel szemben. Nos, ha a héten mondjuk négy (vagy legalább három) pontot szereznénk, gyakorlatilag a bennmaradás kérdését lezárhatnánk. Vasárnap a tökutolsó SZEOL érkezik, akik akár már holnap is elbúcsúzhatnak a másodosztály jövő évi küzdelmeitől.

Valószínűleg már Babatival a kezdőben, viszont a vasárnap megsérült Pauditsot nélkülözve lépünk majd pályára, és a vasárnap belázasodása miatt kimaradt Végh is újra pályán lehet. Maródivá vált Angyal Zsolt és Fadgyas Tamás is.

Békéscsaba 1912 Előre – ZTE FC szerda 18.00
Békéscsaba, Kórház utca, vezeti: Bognár Tamás (Kovács II Gábor, Máyer Gábor; Oláh Gábor)
Várható kezdőcsapatunk: Szappanos – Polényi, Króner, Forgács, Deutsch – Nagy T., Bedi – Babati, Végh, Ekker – Bobál

Hajrá ZTE!