A Győr nyerte a II. ZTE női teremtornát

2015.01.25 17:00

Az U 17-es korosztályban a ZTE FC lett a végső győztes / Felnőttben ötödikek lettek a lányok                                                                      

Ma rendezte meg a ZTE a II. ZTE nemzetközi női teremlabdarúgó tornát. A tornát - amelynek főszervezője Kostorják Zsolt, a ZTE FC női csapatának vezetőedzője, fővédnöke pedig Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere volt - a Győri ETO csapata nyert meg. A döntőben 2-0-ra győzték le a Pécs együttesét. A Győr magabiztosan játszott, a különbség nagyobb arányú is lehetett volna, győzelmük teljesen megérdemeltnek mondható.

A bronzéremért rendezett találkozón hetesek döntöttek. Sokáig vezetett az osztrák UDFC, sorra dolgoztak ki helyzeteket, ám a hajrában egy Mészárosné Kovácsics Diána által, saját térfeléről (!) elvégzett szabadrúgás utat talált Sabrina Thaler kapujába, így 1-1 lett a rendes játékidő végeredménye. A büntetőpárbajban a negyedik kör döntött, a DAC UNIO zsebelhette be a harmadik helyet.

Az 5. helyért a ZTE FC a Nagykanizsával mérkőzött 15 óra magasságában, a találkozón gól nem született, pedig a ZTE a végén már egy kapus helyett felhozott mezőnyjátékossal támadott. A büntetőpárbaj viszont a zalaiak számára alakult jól, Fülöp védett egy hetest, egyet pedig mellé lőtt a Nagykanizsa játékosa, így az 5. a ZTE FC lett.

A tornán felnőtt és U 17 kategóriában zajlottak találkozók, a 17 éven aluliak versengésében körmérkőzések döntöttek, a végső győztes a ZTE FC lett, a sorrend:

1.       ZTE FC, 2. Győri ETO, 3. PMFC, 4. NTE 1866, 5. DAC UNIO

Az összes eredmény:

felnőtt kategória:

NTE – PMFC 1-1

UDFC (osztrák) – DAC UNIO 1-2

ZTE FC – DAC UNIO 2-1

Győri ETO – NTE 3-0

ZTE FC –UDFC 0-2

Elődöntők: Győri ETO – DAC UNIO 4-0

PMFC – UDFC 1-0

5. helyért: ZTE FC – NTE 0-0 (büntetőkkel: 2-1)

3. helyért: UDFC – DAC UNIO 1-1 (büntetőkkel: 3-4)

Döntő: Győri ETO – PMFC 2-0

U17-es eredmények:

ZTE – NTE 2-0

PMFC – DAC UNIO 4-1

ZTE FC – DAC UNIO 5-0

Győr – NTE 2-0

PMFC – Győr 0-1

PMFC – NTE 0-0

ZTE FC – Győr 1-0

A felnőtt kategóriában a legjobb kapus Erős Evelin, a Pécs együtteséből. Legjobb mezőnyjátékos Dura Mercédesz a Győrből, a gólkirály pedig Németh Lonetta, szintén a végső győzelmet megszerző Győri ETO-ból.

Az U 17-eseknél is kiosztottak különdíjakat. A legjobb kapus Szabó Enikő, a Győr U 17 kapusa lett. Legjobb mezőnyjátékos Gerencsér Petra, a ZTE FC csapatából. A gólkirály pedig szintén a ZTE-ből Papp Csenge. A legjobb hazai játékos: Harmath Lilla.