A cél továbbra is változatlan: nyerni idegenben - felvezető

2017.04.11 18:53

Króner Martin egymeccses eltiltást kapott, két sérült van jelenleg / Bogár Gergő lesz a játékvezető                                                         

A nehéz áprilisi sorozat közepette holnap idegenbeli „túra” vár csapatunkra, amely a Szolnoki MÁV otthonában lép pályára. A szerdán 16.30-kor kezdődő találkozón a bajnoki tabella tizedik helyezettje lesz az ellenfelünk, akik eddig egy ponttal gyűjtöttek többet a nyolcadik mieinknél. Balogh Pál gárdája négy nyeretlenül megvívott mérkőzést követően lép pályára, miközben a Magyar Kupa negyeddöntőjében is kiestek. Legutóbb a Vác otthonában végeztek 3-3-ra, utoljára pedig a SZEOL-t győzték le 2-1-re március 16-án. Legeredményesebb támadójuk a hétgólos Tóth László, legnagyobb tavaszi sikerük pedig a Puskás Akadémia február végi legyőzése.

A találkozóra a tavaly átadott Tiszaligeti Stadionban kerül sor, a Nemzeti Sport „Menj meccsre féláron!” akciójának keretében a sportnapilapból korábban kivágott kuponokkal 50 %-os kedvezménnyel lehet jegyet vásárolni. A szolnoki pályára alapesetben 1000 forint a vendégjegy egységesen, nőknek és 14 év alattiaknak ingyenes a belépés.

Kedd délután jártunk a csapat edzésén, ahol megtudtuk, hogy új sérült nincs, Jakab Dávid és Hegedűs Tamás viszont továbbra sem egészséges. A két játékos kint volt az edzésen, de nem edzhettek még. Jakab a tervek szerint jövő héttől már társaival edzhet – tudtuk meg Jakab Bálint masszőrtől.

További friss hír, hogy a vasárnap kiállított Króner Martint egy bajnokiról tiltotta el az MLSZ Fegyelmi Bizottsága mai ülésén, így bár holnap hiányozni fog, a Puskás Akadémia ellen már csak Csató Sándoron múlik, hogy beállítja-e a csapatba.

Ősszel 3-2-re legyőztük a Szolnokot, akkor Patvaros, Végh és Bobál szerezték góljainkat, míg a vendégektől Tóth és Kovács volt eredményes. Azon a találkozón magabiztosan vezettünk 2-0-ra, ahonnan egyenlített az ellenfél, végül mégis sikerült begyűjteni a három pontot.

Szolnoki MÁV FC – ZTE FC szerda 16:30
Szolnoki Tiszaligeti Stadion, játékvezetők: Bogár Gergő (Garai Péter, Bornemissza Norbert; Ducsai József)
Várható kezdőcsapatunk: Szappanos – Angyal, Polényi, Forgács, Deutsch – Nagy T., Bedi – Babati, Végh, Paudits – Bobál

Hajrá ZTE!